Dotări ca la privat în grădinițele de stat din Sectorul 1. GALERIE FOTO

Clădiri moderne şi sigure, spaţii generoase, terase amenajate natural, locuri de joacă ultramoderne şi predare în limbi străine. Acestea sunt condițiile pe care le oferă grădiniţele de stat din Sectorul 1 al Capitalei, care concurează ca standarde de calitate cu cele din învăţământul privat.

Este şi cazul Grădiniţei nr. 50 (Str. Nicolae Iorga nr. 5-7) care a fost modernizată de o echipă de arhitecţi, oferindu-le micuţilor care învaţă în această unitate preşcolară un spaţiu educaţional aparte.

Ineditul investiţiei îl constituie amenajarea unui loc de joacă pe terasa grădiniţei, natural ,cu gazon.

La această unitate preşcolară nu numai dotările sunt ca la privat, ci şi activităţile pe care le desfăşoară micuţii.

gradinita foto 3

Grădiniţa are program prelungit şi grupe cu predare în limba germană.

Peste 400 de locuri noi

Primăria Sectorului 1 a creat în acest an peste 400 de locuri noi în grădinițele din această zonă administrativă a Capitalei, astfel că pentru anul școlar 2014-2015 există 1.174 de locuri pentru grădinițele cu program normal, 4.537 de locuri pentru cele cu program prelungit și 116 locuri la grădinițele cu program săptămânal.

gradinita foto 2

În Sectorul 1 nu există de ani buni criză de locuri la grădiniţă, ba chiar sunt primiţi copii şi din alte sectoare.

gradinita foto 4

Noul an școlar va începe în această zonă a Bucureştiului cu școli consolidate, reabilitate și modernizate și cu o ofertă educațională completă și atractivă. Primăria a finalizat lucrările de reparații curente la toate unitățile de învățământ.

“Fără investiţii în infrastructura şcolară nu putem vorbi de performanţă în educaţie. Chiar de la început, copiii trebuie să beneficieze de cele mai bune condiții pentru a reuși în viață. Încă din 2004 am început un amplu program de investiţii pentru viitorul copiilor noştri, care s-a axat, în principal, pe modernizarea unităţilor şcolare. Asigur comunitatea din Sectorul 1 că și acest an școlar va debuta în cele mai bune condiții la toate unitățile de învățământ pe care le administrăm”, anunţă primarul Andrei Chiliman.

Butoane de panică la şcoli

Toate unitățile de învățământ aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 sunt dotate cu butoane de panică, conectate la dispeceratul Poliției Locale. Timpul de răspuns al echipelor de intervenție este de maxim 7 minute de la acționarea acestora.

Echipamentul de alarmare este montat în fiecare unitate de învățământ într-un loc ușor accesibil personalului de pază și se utilizează în următoarele situații: pătrundere fără drept în unitatea de învățământ, intrare prin efracție, atac asupra personalului de pază, tulburarea ordinii și liniștii publice, urgențe medicale sau în caz de incendiu, anunţă reprezentanţii primăriei.

Camere de supraveghere

De asemenea, administrația locală a montat până în prezent, în aproape jumătate din școli și licee, zeci de camere de supraveghere care asigură o monitorizare permanentă a tot ce se întâmplă în zonă şi permit intervenția rapidă a poliţiştilor locali atunci când este pusă în pericol siguranţa elevilor.

Camerele video sunt amplasate la accesul, zonele de recreere şi perimetrul exterior al unităţilor de învăţământ şi sunt racordate la Dispeceratul Central al Poliției Locale.

Patrule de poliţişti locali

Totodată, echipaje ale Poliţiei Locale Sector 1 patrulează pe toată perioada orelor de curs în perimetrul unităţilor de învăţământ.

Prin programul “Siguranţă în unităţile de învăţământ preuniversitar”, clădirile tuturor unităţilor de învăţământ au fost dotate cu instalaţii antidescărcări electrice.

„Acest program constă în dotarea unităţilor de învăţământ cu instalaţii de protecţie contra descărcărilor electrice, constituirea de prize de pământ pentru instalaţiile electrice, înlocuirea prizelor din clădire cu prize protejate cu siguranţe diferenţiale şi dispozitive de protecţie la scurtcircuite, precum şi dotarea, acolo unde este cazul, cu instalaţii de degivrare a jgheaburilor şi burlanelor”, anunţă reprezentanţii primăriei.

În plus, toate unitățile școlare au fost dotate cu sisteme de fum antiincendiu (centrale de incendiu).

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.