Masini ridicate gratis pentru deszapezire, in an electoral

Primariile sectoarelor 1 si 2 ale Capitalei ridica gratis, de doua saptamani, mii de masini parcate neregulamentar, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa curete de omat marile bulevarde. Cum peste 4 luni vin alegerile iar edilii Andrei Chiliman si Neculai Ontanu isi doresc un nou mandat, operatiunea se executa fara sanctionarea posesorilor, chiar daca vehiculele sunt parcate ilegal pe prima banda a carosabilului si, evident, ingropate in nameti de pana la 1,5 metri. Masinile sunt curatate cu grija de angajatii firmei care pana de curand la confiscau fara drept de apel si le returnau posesorilor contra unui salariu minim pe economie. De data aceasta, le urca pe platforma si le reaseaza la loc, dupa curatarea carosabilului. Sa iti tot lasi masina pe bulevard, nu?

Inceputa din 27 ianuarie, actiunea se desfasoara in Sectorul 1 atat pe marile bulevarde, cat si pe strazile secundare, in fiecare noapte, intre orele 22.30-5.00. Aproape 3.000 de autoturisme au fost ridicate de atunci. Operatiunea dureaza circa 10 minute pentru fiecare masina, iar platforma pe care acestea sunt asezate asteapta pana ce firma de salubritate Romprest curata zona de zapada, apoi autovehiculele sunt puse la loc.

Au fost deszapezite in acest fel bulevardele Ion Mihalache, Kiseleff, Magheru, Victoriei, precum si strazile Lainici, Stefan Burileanu, Nicolae Caranfil, Londra, Paris, Teheran etc. Raman insa ingropate in nameti zeci de strazi laterale marilor bulevarde, care n-au vazut vreun utilaj cu lama in aceasta iarna.

In Sectorul 2, operatiunea se desfasoara tehnic la fel, cu deosebirea ca are loc si ziua, nu numai noaptea. Nu necesita prezenta proprietarului si nici costuri pentru acesta. Potrivit lui Ontanu, firma Supercom a actionat in ultimele zile cu 12 autovehicule speciale cu platforma si macara, cu 18 utilaje specifice de curatat, ridicat si incarcat zapada, plus 16 camioane de transport.

Au fost curatate, astfel, zonele de acces/parcare de la Spitalul Sf. Pantelimon, Spitalul Colentina, Complexul Bucur Obor, Piata Rosetti si pe Calea Mosilor, Carol I, Stefan cel Mare. Operatiunea se desfasoara non-stop si va continua in perioada urmatoare, iar edilul apreciaza ca “aceasta serveste atat interesului general, public, cat si interesului personal direct al multor contribuabili din Sectorul 2,  proprietari de autoturisme”.

Joi noapte, echipele de deszapezire vor curata Soseaua Colentina, de la magazinul Kaufland pe partea dreapta de mers spre Soseaua Fundeni, cu 6 vole, 10 tractoare cu remorca si basculante, plus 4 masini speciale de ridicat.

Sectoarele 2 si 3 au scapat de hingherii de masini

Reamintim ca, in Sectorul 2, firma Supercom are contract de salubrizare si deszapezire de peste 10 ani cu Primaria, insa contractul pentru ridicarea masinilor, incheiat in 2007, a expirat in 31 august 2011. Pentru noua licitatie, Primaria Sectorului 2 a impus in caietul de sarcini tarife cu 40% mai mici pentru ridicarea, transportul si depozitarea autovehiculelor parcate ilegal, dar Supercom nu a acceptat reducerea costurilor, iar alta firma nu a participat la licitatie. Astfel, din 31 ianuarie, bucurestenii care parcheaza in Sectorul 2 au scapat de hingherii de masini.

Si locuitorii Sectorului 3 parcheaza acum fara grija, dupa ce, de aproape un an, firma Rosal nu mai ridica masini parcate neregulamentar.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.