Ora 12.40: Curse anulate pe Aeroportul „Henri Coandă”

Pe Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni au fost anulate 5 curse aeriene: două în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, care nu au putut ateriza din cauza viscolului, şi 3 la prânz: un avion nu a putut decola spre Roma şi alte două, ce soseau de la Munchen şi Viena şi urmau să se întoarcă la aceleaşi destinaţii nu au putut ateriza. Decizia aparţine exclusiv pilotului, a precizat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al aeroportului. „Dacă pilotul consideră cu nu poate ateriza în siguranţă, se întoarce sau aterizează pe alt aeroport din apropiere. Piloţii celor două aeronave au decis să se reîntoarcă la destinaţie”, a spus el.

Valentin Iordache a mai precizat că „nu putem vorbi de anularea tuturor zborurilor”. „Decizia este luată numai dacă aeroportul în cauză declară că se închide operarea. Sperăm că nu se va întâmpla asta, deoarece pistele şi căile de rulare sunt curăţarte permanent, se intră eşalonat în deszăpezire”, a spus reprezentantul Aeroportului „Henri Coandă”.

Cât priveşte întârzierile, acestea sunt de până într-o oră la decolare. Degivrarea se face după urcarea pasagerilor la bord.

În zona aeroportului ninge viscolit, cu rafale ce depăşesc 75 km/h.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.