Organizaţia Eurolines împlineşte 30 de ani iar Grupul Eurolines România 20 de ani

Organizaţia Eurolines, cu sediul la Bruxelles, împlinește anul acesta 30 de ani de la înfiinţare. Totodată, Grupul Eurolines aniversează 20 de ani de activitate pe piaţa de transport şi turism din România.

Organizaţia Eurolines reuneşte cei mai importanţi transportatori internaţionali de persoane din Europa, are 25 de membri în 23 de ţări şi operează o reţea de 600 de destinaţii.

Sub brandul Eurolines se regăsesc cele mai vechi şi respectate companii europene de transport cu autocarul – Deutsche Touring, National Express, Transdev, ALSA, Veolia Transport.

Eurolines a fost înființată în 1985 iar scopul creării sale a fost de a stimula dezvoltarea liniilor internaționale și de a crea o rețea de servicii regulate de transport cu autocarul.

Mai multe companii de transport rutier de persoane s-au unit sub acest brand, care astăzi operează în peste 600 de destinații: din Norvegia la Nord, Rusia la Est, Maroc la Sud și Portugalia la Vest, rețeaua Organizației oferă călătorilor conexiuni între cele mai fascinante și cunoscute orașe europene. Organizația Eurolines este constituită acum din 25 de companii de transport cu autocarul din 23 de țări. Anual sunt transportați aproximativ 3.5 milioane de pasageri.

eurolines 30 ani 2

Secretariatul Organizației Eurolines este în Bruxelles și are sarcina de a coordona acţiunile membrilor săi și este, de asemenea, și centrul de întâlnire al contactelor externe. Deciziile sunt luate în cadrul Adunărilor Generale, iar Comitetul Executiv se asigură că deciziile sunt implementate corect.

Calitate şi siguranţă

Structura unică de operare a Eurolines este concentrată pe oferirea de satisfacţii tuturor clienţilor săi, prin practicarea de tarife competitive (low cost) şi menţinând în acelaşi timp o flotă de transport de calitate, foarte sigură şi confortabilă. Flota Eurolines reuneşte, astfel, peste 500 de autocare moderne, confortabile şi în deplină conformitate cu toate normele şi reglementările de securitate ale Uniunii Europene şi cu cele naţionale.

membrii eurolines 1

membrii eurolines 2

Grupul Eurolines România

În 2015, Grupul Eurolines aniversează 20 de ani de activitate pe piaţa de transport şi turism din România.

Cu 20 de companii membre, un număr de 78 de puncte de lucru, o echipă de 700 de persoane și cu 100 de milioane de euro cifră de afaceri totală estimată pentru 2015, Grupul Eurolines România este lider de piaţă pe segmentele sale de business. Cifra de afaceri rezultată exclusiv din activitatea de transport internaţional de persoane reprezintă 10% din totalul de 100 milioane de euro estimat de întregul grup de firme pentru anul în curs.

Planuri de dezvoltare

Eurolines România continuă să se dezvolte și să investească în viitor.

Flota de autocare a grupului Eurolines România va creşte, un plan de investitii pentru achizitia a încă patru autocare fiind în curs de finalizare. În 2014, Eurolines a achiziționat opt autocare noi, marca Scania Beulas, în urma unei investiții de 11 milioane de lei.

Pentru 2015, Eurolines România estimează o cifră de afaceri de 11 milioane de euro din activitatea de transport de pasageri pe linii internaţionale.

20 de ani Eurolines România:

  • Peste trei milioane de pasageri au călătorit cu autocarele Eurolines;
  • 164 milioane de km. – mai mult decât distanţă de la Pământ la Soare sau ocolul Pămân-tului de peste 4.000 de ori;

Dragos anastasiu

Cele mai importante momente din istoria Grupului Eurolines România:

1995 Primele două agenţii de turism (Bucureşti şi Frankfurt), primele trei autocare pentru cursele regulate către şi dinspre Germania;

1997 Aderarea la cea mai importantă organizaţie de transport internaţional de persoane din Europa – Eurolines Organisation;

1999 Apariţia primei companii de leasing de autocare din România – Eurobus Leasing;

2001 Înfiinţarea companiei de închirieri de autoturisme Touring Rent Auto, care a devenit franciză Enterprise Rent A Car în 2014;

2004 Achiziţia Nova Travel, prima agenţie de turism din România, înfiinţată în 1990, care acum îndeplineşte funcţia de tour-operator al Grupului, pentru outgoing;

2011 Semnarea parteneriatului strategic cu Grupul TUI şi achiziţia Danubius Travel din Constanţa, unul dintre cei mai importanţi tour-operatori din ţară pentru incoming, înfiinţată în 1991;

2015 Inaugurarea celei mai noi linii de business a Grupului, prin intrarea în industria ospitalităţii şi achiziţia Green Village din Sfântu Gheorghe, Delta Dunării.

Explicaţie foto: Dragoş Anastasiu, preşedintele Grupului Eurolines România

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.