Sute de locuri noi la grădiniţă în Sectorul 1

Prin investiţiile realizate în ultimii ani, Primăria Sectorului 1 a asigurat locuri la grădiniţă pentru toţi preşcolarii din această zonă a Bucureştilor, ba chiar pot fi primiţi copii şi din alte sectoare. Sectorul 1 este, de altfel, privilegiat, aici neexistând criză de locuri ca în alte sectoare. Totuşi, primarul Andrei Chiliman a aprobat investiţii pentru creşterea cu peste 400 de noi locuri până în septembrie, când începe noul an şcolar.

Înscrierea copiilor care merg pentru prima oară la grădiniţă a început luni, 3 iunie, şi va continua până în 21 iunie.

Cele 400 de locuri noi vor fi create prin finalizarea lucrărilor de construire a unui corp nou la Grădiniţa nr. 222 de pe strada Arad nr. 38, a lucrărilor de consolidare, restaurare, refuncționalizare şi extindere la Grădinița nr. 50, str. N. Iorga nr. 5-7 şi a lucrărilor de mansardare la  Grădiniţa nr. 46, str. Marmurei nr. 13-15.

„Toţi copiii din Sectorul 1 cu vârste de grădiniţă au un loc asigurat într-una dintre unităţile preşcolare administrate de Primărie. În Sectorul 1 nu se poate vorbi, nici în 2013, despre o criză a locurilor în grădiniţe, pentru că am anticipat această problemă încă de anii trecuţi şi am luat măsuri din timp. Vom continua și în acest an investițiile în construirea de grădiniţe noi şi în extinderea celor existente, pentru că educaţia copiilor noştri a reprezentat şi va reprezenta în continuare o prioritate a administraţiei pe care o conduc”, afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Investiţii noi

Totodată, au fost demarata lucrările de construire a unui corp nou la Grădiniţa nr. 146, str. Hrisovului nr. 24 şi la Grădiniţa nr. 251, str. Venezuela nr. 10-14, au început cele de extindere şi mansardare la Grădiniţa  nr. 162, str. Sângerului nr 23-27 şi a lucrărilor de reabilitare şi mansardare la Grădiniţa nr. 285, str. Sfântul Constantin nr. 6.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.