Trenurile de călători şi de marfă încetinesc cu 50-70% faţă de viteza normală, din cauza caniculei

CFR SA a introdus, de luni, limitări de viteză în circulaţia trenurilor de călători şi de marfă, pe mai multe secţii de circulaţie de pe raza celor 8 regionale de cale ferată – Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi, Constanţa -, din cauza caniculei. „Începând cu ora 12.00, (…) viteza de circulaţie a trenurilor de marfă şi de călători s-a redus cu 50-70 km/h faţă de viteza normală. Această măsură este necesară în perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”, se arată într-un comunicat al CFR remis redacţiei.

Prin aplicarea acestei măsuri obligatorii în perioadele caniculare se vor înregistra întârzieri la destinaţie, în medie, de 15-20 de minute/tren, în funcţie de traseul trenului din graficul de circulaţie.

Întârzieri mai mari, de până la 50-60 de minute/tren, se vor înregistra la trenurile de lung parcurs care tranzitează mai multe judeţe afectate de caniculă.

În perioada de caniculă, temperaturile înregistrate în şină depăşesc 50 de grade C. Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie este obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar, fiind aplicată de toate administraţiile de cale ferată.

„În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.) iar, în timpul zilei, viteza de circulaţie a trenurilor de marfă şi de călători se reduce cu 50-70 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, până când temperatura din şină scade sub valoarea temperaturii înregistrate la ora introducerii restricţiilor de viteză, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă”, precizează CFR SA. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.