Trenurile trag frâna pe caniculă

Trenurile vor avea limitări de viteză, iar întârzierile vor ajunge şi la 60 de minute, în perioada de caniculă, anunţă CFR SA. Astfel, încă de ieri, 12 august, începând cu ora 11.30, viteza de circulaţie a trenurilor de marfă şi de călători a fost redusă cu 10-50 km/h faţă de viteza normală, pe anumite secţii de cale ferată. Abia de sâmbătă valul de caniculă va părăsi România.

Prin aplicarea acestei măsuri se vor înregistra întârzieri la destinaţie, în medie, de 30-40 de minute/tren, funcţie de traseul trenului din graficul de circulaţie. În cazul trenurilor de lung parcurs, care tranzitează mai multe judeţe aflate sub averizarea ANM de caniculă este posibil să apară întârzieri mai mari, de până la 50-60 de minute/tren.

„Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată, la nivel european. Este important de menţionat că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate în şină depăşesc 50 de grade Celsius”, precizează CFR SA, în comunicatul remis redacţiei.

Informaţii despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar pot fi obţinute în gări, agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, precum şi la telefon 021/9521. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.