Zeci de persoane, în dubiţe de marfă sau Dacia papuc

Poliţiştii rutieri din Dâmboviţa au descoperit, miercuri, 28 de persoane într-o dubă de transport marfă şi 18 într-o Dacie papuc, iar în alte vehicule de marfă, 15, 12, respectiv 10 oamenii. “Pasagerii” spun că au fost luaţi la ocazie şi au acceptat să stea pe bănci improvizate şi pe lăzi de bere întrucât nu au alte mijloace de transport pentru a se deplasa la muncă. Unii dintre ei sunt zilieri, alţii au program normal, dar este incredibil cum îşi riscă viaţa, cu atâta seninătate. Şi, sigur, nu o fac pentru prima dată.

Peste 1.500 de autovehicule de transport marfă au fost oprite în trafic, de poliţiştii rutieri, în timpul unei acţiuni pe drumurile publice din judeţul Dâmboviţa.

Au fost aplicate 501 amenzi în valoare 111.000 lei, iar 15 certificate de înmatriculare au fost retrase şi 5 permise de conducere au fost suspendate.

Cei transportaţi ilegal au fost coborâţi din autovehicule şi obligaţi să-şi continue drumul cu maşini adecvate.

“Oamenii spun că merg la muncă, la recoltat cartofi, şi nu au alte mijloace de transport. Au fost depistaţi pe bănci improvizate, scaune şi pe lăzi de bere. Oricând ar fi putut fi victimele unei tragedii rutiere”, a declarat şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Dâmboviţa, comisar şef Ion Niculae.

Acţiunea s-a desfăşurat timp de 7 ore, cu peste 100 de poliţişti, şi va continua şi în perioada următoare.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.