Zilele Bucureştilor, în imagini. GALERIE FOTO

Peste 60. 000 de bucuresteni au fost aseară în Piata Constituţiei, pe bulevardele Unirii şi Libertăţii, dar şi pe străzile laterale, pentru a asista la spectacolul oferit de Primăria Municipiului Bucureşti, cu ocazia aniversării a 555 de ani de atestare documentară a metropolei.

Sărbătorirea Bucureştilor a debutat în urmă cu 3 zile la Hanul Gabroveni, redeschis după modernizare, restaurare şi extindere.

Vineri a urmat inaugurarea primelor fântâni cântătoare şi iluminate ornamental în Parcul Unirii.

Deocamdată au fost reparate părţile ornamentale şi automatizate instalaţiile fântânilor construite de Ceauşescu între Piața Unirii și Piața Constituției, dar până la anul pe vremea asta vor fi gata toate cele 22 de arteziene.

fantani, unirii 1

Pe tronsonul 1 – Piaţa Unirii – sunt 5 fântâni.

fantani, unirii 2

Pe tronsonul 2 – Piaţa Unirii – Piaţa Constituţie/Palatul Parlamentului  sunt 17 fântâni.

fantani, unirii 3

Instalaţiile de lumini şi sunet sunt dirijate de pe computer.

Inaugurarea a avut loc printr-un spectacol live multimedia susţinut de Zoli Toth Project, în cadrul proiectului «Bach in showbiz», pe teme de muzică clasică, pop, rock, jazz şi folclor românesc, propuse de compozitorul Adrian Enescu.

concert, zilele bucurestiului 2

Aseară, de la ora 20:00 până spre dimineaţă au răsunat şi strălucit: 

1. rEvolutia muzicii uşoare

concert, zilele bucurestiului 5

2. iMapp Bucharest 555 – cu focul impresionant de artificii

parlament, casa poporului, zilele bucurestiului 1

3. DJ Open Air Party. 

concert, zilele bucurestiului

Alte câteva zeci de mii de locuitori ai urbei au participat la evenimentele organizate în acest weekend în Cişmigiu, Centrul istoric, Piaţa George Enescu şi Piaţa Universităţii.

parlament, casa poporului, zilele bucurestiului

Primarul general Sorin Oprescu le-a transmis astăzi un mesaj bucureştenilor: “Mulţumesc că aţi răspuns în număr atât de mare invitaţiei noastre, că aţi ales să fiţi alături de noi la evenimentele care au transmis în cor un singur mesaj: Poţi să iubeşti Bucureşti! Aţi dovedit că vă pasă, iar asta mă face să fiu din nou mândru de bucureşteni. La mulţi ani, Bucureşti!”.

concert, zilele bucurestiului 3

Piaţa George Enescu – Folk you!

În această seară continuă, până la ora 22.00, proiectul “Bucureştiul dansează”: intersecția străzilor Lipscani şi Eugen Carada s-a transformat într-un ring de dans în aer liber.

La Palatele Brâncoveneşti din Mogoșoaia, începând cu ora 17.00, are loc un recital ADDA, iar de la 17.30, se va juca piesa de teatru “5 femei de tranzitie”, de Rodica Popescu Bitănescu.

Spectacolul este urmat (în intervalul 19.15-19.45) de un concert Byron şi de un recital Nightlosers, care va începe la ora 19.50.

Accesul publicului la toate evenimentele organizate de Zilele Bucureştiului a fost liber.

Magda SEVERIN

Foto: Primăria Capitalei

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.