Promisiuni pentru eliminarea pirateriei

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, s-a întâlnit cu reprezentanții patronatelor din transportul rutier, pe care i-a asigurat de sprijinul său în simplificarea legislației existente și eliminarea pirateriei din transporturi.

Totodată, au fost discutate principalele direcții pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a transportului de persoane și de mărfuri, dar și implementarea Strategiei Naționale pentru Siguranță Rutieră.

„Noi, ca Minister al Transporturilor, suntem, de fapt, și ministerul transportatorilor. Suntem aici să vă sprijinim să vă dezvoltați, ca să puteți să oferiți servicii de calitate, fie că vorbim de transportul de persoane, fie ca vorbim de mărfuri. Ceea ce vă cer, în mod imperativ, este să respectați principiile de bază ale oricărui business: activitatea desfășurată să fie conformă legii, să fie fiscalizată, transparentă și să respecte principiul concurenței. Cine respectă aceste cerințe are în mine un partener de dialog. Cine nu, va răspunde”, le-a spus Felix Stroe reprezentanților patronatelor.

COTAR: Salutăm sprijinul ministrului Felix Stroe

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) salută deschiderea pe care noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, a arătat-o în privința eliminării pirateriei din acest sector de activitate.

„Am stabilit, împreună, o listă de priorități. Pe noi ne interesează ca ministrul Transporturilor, indiferent de partidul politic din care face parte, să ne fie un partener de dialog și, mai ales, de acțiune, pentru a înlătura toate anomaliile care s-au instalat în acest sector de activitate în ultimii ani. Dacă devine cu adevărat și ministrul transportatorilor, ajutându-ne să înlăturăm concurența neloială și să ne putem desfășura activitatea fără a fi afectați de către cei care au preluat ilegal piața transporturilor, vom putea colabora, pentru a găsi, împreună, cele mai bune soluții, astfel încât să îmbunătățim calitatea serviciilor noastre”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

COTAR a lansat, în ultimii ani, mai multe soluții posibile pentru a rezolva o serie de probleme ale sectorului de activitate în care lucrează, a adăugat el. „Calculele pe care le-am prezentat s-au dovedit a fi corecte, ca și soluțiile legislative și măsurile necesare pentru îmbunătățirea calității transportului rutier. Dacă toate aceste propuneri vor fi luate în considerare de noua echipă care conduce Ministerul Transporturilor, suntem convinși că, împreună, vom putea dezvolta acest domeniu în viitorul apropiat”, precizează reprezentantul confederației.

Felix Stroe, ministrul Transporturilor: „Îmi doresc ca, împreună, să scădem numărul accidentelor rutiere, să dezvoltăm infrastructura și industria în care activați. De aceea, vă invit la un dialog constructiv și deschis, la un schimb permanent de idei și soluții atât de necesar acestui domeniu”.

Vasile Ștefănescu, președintele COTAR: „Lipsa de acțiune a autorităților pentru a opri pirateria a adus foarte multe companii în imposibilitatea de a mai face investiții în ultimii ani, după intrarea pe piață a unor adevărate rețele de piraterie, tolerate de către cei interesați, cei care nu vor să legifereze pârghiile legale de control pentru organele abilitate ale statului. Această situație a condus, în mod firesc, la scăderea dramatică a încasărilor pentru transportatorii autorizați, a încasărilor la bugetul statului – iar problemele financiare se reflectă, automat, în calitate. Ne dorim să le putem oferi clienților noștri transport de cea mai bună calitate și să le garantăm siguranța”.

Magda SEVERIN

magda.severin@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.