DOCUMENT. Normele de aplicare a OUG 37/2020 privind ratele

În Monitorul Oficial nr. 285 din 6 aprilie a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 270/02.04.2020 privind Normele de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului (OUG) nr. 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

UPDATE ora 21.00: Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat la finalul ședinței de guvern, că românii care întâmpină dificultăţi în accesarea măsurii privind amânarea ratelor pot accesa, începând de marţi, 7 aprilie, un portal online pentru a semnala problemele cu care se confruntă.

“Companiile care vor să beneficieze de această amânare au 45 de zile la dispoziţie, din acest moment. În acelaşi timp, pentru că normele au fost făcute de Ministerul Finanţelor Publice, de mâine (marţi, 7 aprilie 2020 – n. r.) punem la dispoziţie un portal online unde cetăţenii care au întâmpinat dificultăţi în acest demers pot să ne scrie şi vom vedea dacă putem să soluţionăm şi să venim cu soluţii”, a afirmat Cîţu.

Iată Normele metodologice, preluate de la UNTRR:

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.