Autoritățile vamale din Ungaria au destructurat o grupare specializată în fraudarea TVA

Administrația Națională a Impozitelor și Vămilor din Ungaria (NTCA) a desființat un grup infracțional organizat suspectat că facilita frauda TVA și spălarea banilor. Activitățile infracționale au cauzat un prejudiciu de peste 8,2 milioane euro bugetului de stat maghiar, potrivit EUROPOL.

Gruparea infracțională a folosit „comercianții lipsă” cu sediul în Ungaria și Croația. Folosind contracte fictive, „comercianții dispăruți” au fost însărcinați să presteze servicii, pe care nu aveau mijloacele necesare pentru a le efectua.

S-a constatat că firmele nu au angajați, echipamente sau spații. Ca parte a schemei, companiile beneficiare au primit facturi fictive și au transferat lunar fonduri către „comercianții lipsă”. Încasările frauduloase au fost apoi retrase și returnate în numerar reprezentanților companiei care inițiază transferul. Acest mod de operare, cunoscut sub numele de „fabrici de facturi”, este din ce în ce mai frecvent în Uniunea Europeană.

Peste 300 de anchetatori financiari și polițiști au participat la ziua acțiunii, care a avut loc pe 2 martie și a avut ca rezultat:

  • 100 de percheziții efectuate în Ungaria și Croația.
  • 9 suspecți arestați, inclusiv liderul OCG și cei doi asociați ai săi.
  • Mai multe conturi bancare înghețate; numerar și proprietăți cu o valoare totală de 4,16 milioane EUR confiscate.

Rolul EUROPOL

Europol a sprijinit ancheta facilitând schimbul sigur de informații, oferind suport analitic, organizând întâlniri operaționale și coordonând activitățile operaționale. Un birou mobil Europol a fost desfășurat la fața locului pentru a facilita în timp real schimbul de informații între autoritățile de aplicare a legii participante. Europol a oferit, de asemenea, asistență specializată pentru extragerea datelor de pe dispozitivele mobile confiscate.

Ce este frauda MTIC?

Frauda MTIC este o formă compusă de fraudă TVA care se bazează pe încălcarea regulilor TVA pentru tranzacțiile transfrontaliere. Fraudanții MTIC obțin în fiecare an profituri penale de 60 miliarde EUR în UE evitând plata TVA-ului sau solicitând în mod corupt rambursarea TVA de la autoritățile naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.