Alt caz de reţete false: Un medic psihiatru din Giurgiu, reţinut de anchetatori

Un medic psihiatru din Giurgiu şi administratorul unei firme din Ilfov au fost reţinuţi pentru 24 de ore, de Poliţia Judeţeană Giurgiu, după ce au obţinut fraudulos decontarea unor reţete fictive sau falsificate şi au prejudiciat cu aproape 125.000 lei Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate. Locuinţa administratorului firmei care are ca obiect principal de activitate comercializarea produselor farmaceutice, în oraşul Măgurele, judeţul Ilfov, a fost percheziţionată joi dimineaţa, fiind ridicate mai multe înscrisuri şi tehnică IT.

“Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Giurgiu, sub coordonarea procurorilor Parchetului Judecătoriei Giurgiu, au reuşit probarea activităţii infracţionale a administratorului societăţii comerciale şi a unui medic psihiatru din Giurgiu care au obţinut fraudulos decontarea mai multor reţete fictive sau falsificate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Giurgiu, comisar Cristian Suţă.

Poliţiştii au stabilit că, în perioada 2011-iunie 2012, administratorul societăţii comerciale, prin contractele de furnizare de medicamente, a indus în eroare Casa de Asigurări de Sănătate Giurgiu, privind eliberarea medicamentelor compensate către pacienţii asiguraţi, prezentând prin intermediul angajaţilor celor două puncte de lucru ale farmaciei din municipiul Giurgiu decontări lunare având la bază reţete falsificate de medicul Ş.D. şi de asistentele de la cabinetul medical individual al acestuia.

Prin această metodă, cei doi au obţinut fraudulos decontarea contravalorii medicamentelor menţionate în reţete, care în realitate nu au fost eliberate de farmacii persoanelor asigurate, provocând Fondului Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate un prejudiciu de 124.102,05 lei şi obţinând aprobarea pentru decontarea a încă 121.780,10 de lei, sumă care nu a fost încă plătită.

Înşelăciune, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată

Atât administratorul firmei de medicamente, cât şi medicul psihiatru din Giurgiu au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore pentru înşelăciune, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv complicitate la aceste infracţiuni, urmând ca în cursul zilei de joi să fie duşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, cu propunere de arestare preventivă.

Amintim că în cazul altei anchete, cea a procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 22 de persoane, medici şi farmacişti, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals, luare de mită, dare de mită şi spălare de bani. Prejudiciul adus CNAS este de aproximativ 1,6 milioane de lei.

Tribunalul Bucureşti a decis miercuri noapte arestarea preventivă a 9 persoane dintre cele 12 reţinute în dosarul eliberării de reţete false, în cazul altor 3 fiind dispusă interdicţie de a părăsi localitatea. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.