UPDATE! Baaklini şi contabila, arestaţi preventiv

Omul de afaceri libanez Said Baaklini a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în urma deciziei Tribunalul Bucureşti, într-un dosar în care acesta este acuzat de procurorii DIICOT de o evaziune fiscală de circa 22,5 milioane euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA. În acelaşi dosar, a fost arestată şi contabila lui Baaklini. Decizia Tribunalului poate fi atacată cu recurs.

UPDATE 10 octombrie 2013: Baaklini a fost trimis în judecată de DNA într-un alt dosar de evaziune fiscală prin rambursări ilegale de TVA, prin care a prejudiciat statul cu 30 de milioane de euro.

Amintim că procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat, joi, 16 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Buzău, Constanţa, Gorj şi Botoşani la locuinţele membrilor unei grupării conduse de libanezul Said Baaklini.

Acţiunea a avut loc în cadrul unei anchete privind destructurarea unei grupări formate din 7 persoane, cetăţeni români, libanezi şi italieni, specializată în obţinerea unor beneficii financiare substanţiale din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Anchetatorii susţin că liderul grupării, Said Baaklini, de 50 de ani, cetăţean libanez, „în mod direct sau prin persoane interpuse, a utilizat mai multe societăţi comerciale din România, Bulgaria, Liban şi Panama, prin intermediul cărora a creat circuite financiare fictive, procedând la efectuarea de operaţiuni comerciale nereale – livrări intracomunitare, achiziţii şi revânzare imobile sau alte bunuri, în principal motoare electrice, fără plata obligaţiilor către bugetul de stat”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.