edy a castigat RTCY 2011 – Continental

edy International Spedition a primit trofeul Romanian Transport Company of the Year 2011 – Continental in cadrul Galei Premiilor de Transport, organizata in data de 27 octombrie la Bucuresti. Compania va reprezenta tara noastra la competitia europeana de profil, „European Transport Company of the Year“, unde Ziua Cargo este membru in juriu.

Gala Premiilor de Tran­sport a oferit si un nou prilej de intalnire intre cererea si oferta de trans­port. Astfel, eveni­men­tul din 27 octombrie a re­prezentat o platforma unde s-au putut porni afaceri noi, fiind pre­zenti numerosi transportatori, clienti de transport precum si fur­nizori de solutii dedicate acestui segment de piata.

Punctul central al eveni­men­tu­lui a fost premierea celor mai bune companii de transport in ca­drul competitiei „Romanian Trans­port Company of the Year 2011 – Continental“. Totodata, au fost prezentate in premiera rezultatele Barometrului pietei de transport si logistica, realizat de Ziua Cargo si Supply Chain Management Center.

Tendintele in transporturi – 2011

Organizarea an de an a con­cur­sului Romanian Transport Com­pany of the Year (RTCY) ofera un bun prilej de a observa evolutia pietei de transport prin prisma unor companii de top. La aceasta editie, au participat com­panii ce isi desfasoara activitatea pe diferite segmente de transport, imaginea asupra pietei romanesti de profil fiind una elocventa.

Transport in constructii, dis­tri­butie, transport national, inter­na­tio­nal si intracomunitar, transport cu cisterne si transport de masini, toate aceste segmente si nu nu­mai sunt acoperite de candidatii din acest an la RTCY.

Principala problema pe care o intampina piata la ora actuala este legata de asigurarea sta­bi­li­ta­tii financiare si de reintrarea intr‑un ciclu al profitabilitatii. In a­cest sens, in mare, strategiile a­dop­tate, tintele propuse sunt ase­ma­na­toa­re pentru toate compa­ni­ile, di­fe­ren­tele fiind legate de mo­dalitatile alese si com­ple­xi­tatea sistemelor implementate.

Monitorizarea stricta a tuturor elementelor de cost a devenit obligatorie, dar nu suficienta. Pen­tru a reduce costurile in conti­nua­re este nevoie de performanta din partea tuturor angajatilor si, in acest sens, au aparut deja sisteme au­tomate care ajuta la luarea de­ci­ziilor operationale si evalueaza an­gajatii unei companii de tran­s­port. Acesta reprezinta un seg­ment pe care piata a evoluat mult in ultima perioada.

Un alt aspect important pentru o companie de transport este specializarea pe anumite tipuri de tran­sport. Sigur, criza nu a afectat la fel de puternic pe toate seg­men­tele de transport. Daca am face o evaluare din punct de vedere financiar, constructiile par cele mai lovite, iar transportul car­bu­ran­tului reprezinta segmentul cel mai putin afectat.

Securizarea clientilor precum si cresterea profitului sunt dezi­de­rate ce pot fi atinse prin oferirea de noi servicii, cum ar fi depo­zi­tare, gestionarea stocurilor clien­ti­lor, distributie capilara etc. Iar can­didatii la RTCY din acest an au facut pasi importanti in aceasta directie.

Premiantii

edy International Spedition s‑a clasat pe primul loc atat din punc­tul de vedere al juriului cat si al publicului, fiind si castigatoarea Premiului de popularitate. Pe locul 2 in cadrul competitiei Ro­ma­nian Transport Company of the Year 2011 – Continental s-a plasat Dumagas (castigatoare si a Pre­miu­lui pentru protectia mediului), iar pe cel de-al treilea Klacska Ro­mania, care si-a adjudecat, de asem­enea, Premiul pentru stabi­litate financiara si cel pentru IT. Premiul pentru siguranta rutiera a fost inmanat companiei Ahead Logistics.

Reamintim, procesul de ale­ge­re a castigatorilor a fost unul com­plex. Desemnarea lor a fost sta­bilita, pe de o parte, pe baza vo­tului cititorilor Ziua Cargo si, pe de alta parte, in urma evaluarii do­sarelor candidatilor de catre un juriu de specialisti. Ponderea vo­tu­lui publi­cu­lui in clasamentul final a fost de 50%, celelalte 50 de pro­cente revenind in seama ju­riului. Juriul a fost format din Flo­rian Melus Co­man – director ge­ne­ral al Autoritatii Rutiere Ro­mane, comisar sef Lu­cian Dinita – director Directia Ru­tiera IGPR, Marin Lepadatu – di­rector general IFPTR (Institutul de Formare Profesionala in Trans­por­turi Rutiere), Silviu Sandache – Se­nior Manager, consultanta fis­cala si juridica PricewaterHouse Coo­pers, Stefan Ichim – repre­zen­tant MARSH, Dan Cotenescu – mana­ger Dacodasoft, Adriana Pa­la­san – vicepresedinte ARILOG, Vasile Stefa­nes­cu – presedinte COTAR, Au­gus­tin Hagiu – pre­se­dinte FORT, Con­stantin Isac – pre­sedinte UNTRR, Radu Borcescu – redactor sef Ziua Cargo.

Cititorii revistei Ziua Cargo care au votat in cadrul concursului precum si cei care au completat ches­tionarul privind piata de trans­port si logistica au fost in­clusi in doua tombole cu premii oferite de Henkel, IFPTR, Kandia si Ursus.

Partea artistica a eveni­men­tu­lui a fost la inaltime, fiind asi­gu­rata de artistii Teatrului National de Opereta „Ion Dacian“.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.