Livrăm bucurie. Acasă!

Acesta este sloganul companiei Maty Express, unul dintre cărăușii care au înțeles că zona de responsabilitate socială trebuie trecută în ADN-ul fiecărei firme. Poate că, în 2020, s-a văzut mai mult decât oricând nevoia de ajutor, iar transportatorii, șoferii și dispecerii au reușit să creeze adevărate punți între ei, pentru a fi alături de semenii lor. Grupul de Facebook „Voluntari în Europa” este un exemplu, în acest sens.

Adriana și George Matei, proprietarii companiei Maty Express, au decis, în 2020, să se alăture rețelei „Voluntari în Europa”, înființată de Adriana Mureșan, iar experiența unei echipe specializate în curierat de calitate și-a spus cuvântul. „Ne-am implicat cu drag în campania Super Eroi de Crăciun, unde am fost o rotiță într-un angrenaj complex, care l-a ajutat pe «Moș Crăciun» să le ofere cadouri copiilor nevoiași”, își amintesc zâmbind, la începutul lui 2021, Adriana și George Matei.

Concret, românii din diaspora au cumpărat cadouri, alocând din bugetul familiei, surprize care intră în câte o cutie de pantofi, pentru fiecare beneficiar din România, iar o rețea de cărăuși s-a asigurat că fiecare cadou a ajuns la destinatarul său.

„Pentru că asigurăm transferul de colete poștale și beneficiem de un mod de organizare adaptat, am putut integra și această acțiune în activitatea noastră, pentru că am făcut tot ceea făceam și pentru clienții noștri. Ne putem lăuda că, în 30 de ani de activitate, nu am pierdut nici măcar un colet, în condițiile în care totul se scanează, mărfurile fiind integrate într-un sistem informatic care permite urmărirea lor online aproape în timp real”, ne-a explicat George Matei, amintindu-și cum, în ciuda problemelor care însoțesc fiecare început, bunăvoința celor implicați a făcut ca totul să se rezolve și, chiar, să se creeze, deja, un mod de lucru care va face acțiunile viitoare mai eficiente.

Iar curierii, care au decis să ajute ca lucrurile să iasă cât mai bine, mai ales într-o perioadă de vârf de activitate, au jucat un rol extrem de important.

Peripeții au fost… mai ales într-o perioadă în care pandemia de COVID-19 făcea ravagii. „Ni s-a întâmplat ca șoferii care trebuiau să preia coletele să fie testați pozitiv. Între timp, am avut probleme și cu o mașină… iar șoferii de schimb au fost și ei testați pozitiv, înainte să urce în avion. Alții le-au luat locul. Iar pachetele au ajuns la timp la destinație. Sunt lucruri pe care beneficiarul nu le știe, dar satisfacția pe care o vedem în ochii destinatarului, căreia i se adaugă un mulțumesc, sunt cu adevărat importante. Trebuie să duci la bun sfârșit angajamentul pe care ți l-ai luat, iar, uneori, costurile nici nu mai contează”, apreciază George Matei.

Pentru Maty Express, experiența din 2020 în cadrul grupului „Voluntari în Europa” nu este decât un început. „Vom continua, evident, să mergem pe această direcție și lucrurile vor fi mult mai bine organizate. Am oferit voluntarilor interfața la sistemul nostru de urmărire, astfel încât fiecare membru să poată accesa coordonatele pachetului direct pe internet”, afirmă Adriana și George Matei, pentru care rețeaua creată de Adriana Mureșan a reprezentat acea ocazie care te ajută ca, la finalul programului, să simți că mâine ai un motiv în plus să continui activitatea, mai ales atunci când cunoști, măcar online deocamdată, atâtea persoane interesante, cu sufletul mare, care au decis să fie voluntari.

Pentru că o firmă sănătoasă va oferi întotdeauna ceva înapoi societății! Iar, prin intermediul rețelei Voluntari în Europa, s-au creat adevărate punți între oameni și companii… punți care sunt deschise tuturor celor care vor să se implice!

Transportatori de colete poștale, din 1995

Înființată în 1995, Maty Express este una dintre cele mai vechi companii autohtone de curierat către și dinspre vestul Europei, având, astăzi, centre în România, Spania, Belgia și Anglia, pentru sortarea și manipularea coletelor.

Acestora li se adaugă și o flotă proprie, formată din van-uri și ansambluri cap tractor-semiremorcă. „Credem în autenticitate, viziune, tradiție, inovație, empatie și dezvoltare organică. Acestea sunt valorile noastre și ale stakeholderilor noștri, dobândite prin înțelegerea mecanicii unui model de business european sustenabil”, se arată pe site-ul firmei.

Meda IORDAN

meda.iordan@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.