MERCEDES-BENZ: TruckStore s-a lansat pe piața din România

Daimler Trucks a marcat, la sfârșitul lunii iunie, încă un moment important în dezvoltarea activităților din România, prin lansarea TruckStore – segment de business dedicat vânzărilor de autocamioane rulate. Rețeaua TruckStore numără 27 de centre, în 14 țări, având un volum de vânzări de peste 20.000 de camioane pe an și o cifră de afaceri de aproximativ 600 de milioane de euro.

Sediul departamentului Autocamioane Rulate din cadrul Mercedes-Benz România și-a deschis porțile, în urma unui proces de rebranding, ca punct de vânzări și servicii TruckStore, platformă dedicată vânzărilor de autovehicule comerciale grele rulate și unul dintre segmentele principale de afaceri ale Daimler Trucks.

„Lansarea TruckStore în România reprezintă o nouă etapă de dezvoltare pe piața locală și un pas important în consolidarea poziției de lider în piața autovehiculelor comerciale grele rulate. Dezvoltarea impresionantă a acestui segment, cu o creștere a vânzărilor de peste 100% în ultimii trei ani, este dovada planificării strategice și rezultatul profesionalismului și muncii de echipă a departamentului Autocamioane Rulate din cadrul Mercedes-Benz România”, a declarat Valeriu Zaharia, managing director Truck & Bus Mercedes-Benz România.

Portofoliu extins de autovehicule

Rețeaua internațională TruckStore oferă acces la un portofoliu de autovehicule multi-brand, de diverse tipuri și vechimi, de la capete tractor până la remorci și semiremorci rulate. De asemenea, TruckStore oferă o gamă largă de servicii de calitate, concepută pentru a veni în ajutorul clienților săi.

Pentru a găsi rapid și ușor un autovehicul care să satisfacă nevoile și dorințele clienților, TruckStore a clasificat autovehiculele în categoriile Gold, Silver și Bronze, în funcție de raportul calitate-preț.

Valabilă pentru grupul motor-propulsor, garanția TruckStore minimizează riscul de pierderi în cazul avariilor neașteptate. Camioanele TruckStore care beneficiază de garanție pot accesa centrul de revendicare a garanției, disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Garanția TruckStore este valabilă pe întreg teritoriul UE, iar procedura de accesare este simplă și lipsită de birocrație.

Dar nu numai atât. TruckStore oferă atât posibilitatea de a cumpăra, cât și de a vinde un camion la un preț corect. Specialiștii TruckStore evaluează autovehiculul și transmit clientului oferta de achiziție.

Servicii croite pe măsura clientului

De la leasing financiar la oferte tip buy-back, gama extinsă de servicii financiare le oferă clienților TruckStore numeroase soluții, adaptate nevoilor și posibilităților fiecăruia. De exemplu, serviciul de trade-in oferă clienților posibilitatea de a deduce din prețul de achiziție al unui camion nou valoarea actuală a camionului pe care îl dețin, în baza unei evaluări a acestuia. Clienții pot alege și a doua opțiune prin care valoarea camionului deținut poate constitui avans în cazul unui contract de leasing.

Clienții din afara României pot achiziționa camioane de la TruckStore România, aceștia beneficiind de servicii de suport, ce acoperă toate procedurile și formalitățile necesare pentru export.

Un brand cu experiență

TruckStore a fost lansat în anul 2001 ca brand pentru autovehiculele comerciale rulate Mercedes-Benz Trucks, primul punct de lucru fiind deschis în Germania. Principalul factor ce a determinat înființarea TruckStore a fost dezvoltarea constantă a programelor de tip buy-back în acea perioadă, datorită schimbării industriei de transport către tot mai multe sisteme de leasing și de închiriere cu durate mai scurte.

În prezent, TruckStore este cea mai mare platformă de vânzări de autovehicule comerciale rulate din Europa. Rețeaua TruckStore cuprinde 27 de centre, în 14 țări europene, realizând un volum de vânzări de peste 20.000 de camioane pe an și o cifră de afaceri de aproximativ 600 de milioane de euro.

Începând din 27 iunie 2019, www.truckstore.com, platforma online în care stocul național de autovehicule TruckStore este actualizat în timp real, devine disponibilă și în limba română.

Categoria Gold

 • Vechime autovehicul de maximum 4 ani
 • Garanție TruckStore / Garanție de la producător
 • Inspecție tehnică în conformitate cu standardele TruckStore
 • Toate reparațiile și serviciile necesare efectuate
 • Inspecția tehnică periodică impusă de lege
 • Reparații complete
 • Anvelope de cel puțin 6 mm.

Categoria Silver

 • Vechime autovehicul de maximum 6 ani
 • Garanție TruckStore pentru vehiculele selectate
 • Inspecție tehnică în conformitate cu standardele TruckStore
 • Reglementare tehnică
 • Reparații complete
 • Anvelope de cel puțin 3 mm

Categoria Bronze

 • Inspecție tehnică
 • Reglementare tehnică
 • Întreținere de bază
Ulrich Loebich

Ulrich Loebich, șef al diviziei autovehicule rulate, Mercedes-Benz Trucks: „La sfârșitul anului 2017, am convenit împreună asupra unei strategii cu obiective foarte ambițioase. V-ați angajat să dezvoltați vânzările cu 50% între 2017 și 2019 și cu încă 30% până în 2021. Când ne uităm la rezultate, este cu adevărat impresionant ce ați realizat: ați crescut volumul vânzărilor cu 55% în numai un an și continuați în mare viteză în 2019, cu o creștere de încă 10% până acum.”

Valeriu Zaharia

Valeriu Zaharia, managing director Truck & Bus Mercedes-Benz România: „Implementată încă din anul 2008, activitatea de vânzări camioane rulate multi-brand în cadrul Mercedes-Benz Romania s-a dezvoltat în principal ca un centru de profit independent, dar mai ales, și tot mai mult în ultimii ani, ca activitate suport pentru vânzarea de camioane noi. (…) Dezvoltarea impresionantă a vânzărilor de camioane rulate în cadrul Mercedes-Benz România a început cu câteva zeci de camioane, atingând în 2016 valoarea de 370 de unități (…), ce practic s-a dublat în ultimii 2 ani, la aproape 700 de unități în 2018.”

Virgil Titirișcă

Virgil Titirișcă, manager camioane rulate, Mercedes-Benz România: „Conceptul TruckStore este un proiect foarte important pentru noi, la care lucrăm de mult timp. El a apărut ca o necesitate venită din partea clienților noștri, având în vedere creșterea volumelor de vânzări din ultimii ani, pe care vrem să le însoțim de servicii la standarde crescute de calitate. Standardele TruckStore – identice la nivel internațional în orice punct de vânzare TruckStore – vin ca o acoperire a acestor necesități la nivel de produs și servicii complementare. (…) Stocul curent al TruckStore România depășește 250 vehicule, acesta fiind completat de cele peste 8.000 vehicule disponibile la nivel internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.