NOILE VEHICULE IVECO DAILY ȘI S-WAY. Go Smart!

IVECO a dezvăluit rețelei sale de dealeri și presei auto cea mai recentă generație a vehiculelor sale comerciale, Noul Daily și IVECO S-Way, în cadrul unui eveniment digital care a fost difuzat în direct pe IVECO Live Channel, noua platformă dedicată lumii transporturilor.

Evenimentul a adoptat un concept inovativ: un show virtual de 60 de minute, produs pe un platou de filmare special creat. Concentrarea pe client a fost firul care a legat narațiunea evenimentului, care a subliniat vocația Noului Daily și a modelului IVECO S-Way. Două tipuri de vehicule inteligente care duc conectivitatea și sustenabilitatea la nivelul următor. Acest lucru a fost ilustrat prin însăși forma circulară a scenei pe care a avut loc întreaga prezentare.

NOUL DAILY, vehiculul inteligent pentru transportul viitorului

Tendințele cheie din industria vehiculelor comerciale au fost cele care au condus cea mai recentă evoluție a Noului Daily. Acesta utilizează valorile sale de bază: versatilitatea, robustețea, durabilitatea și performanța, care l-au făcut favorit pe segmentul său, pentru mai bine de 40 de ani. Modelul prezintă soluții inovative, concentrate pe client, care îl fac un vehicul adaptiv, interactiv, cooperativ și conectat.

Suspensia inteligentă AIR-PRO

Noul Daily prezintă revoluționara suspensie pneumatică AIR-PRO, care se adaptează constant la condițiile de utilizare, pentru a oferi o deplasare lină și sigură șoferului și încărcăturii vehiculului. Unitatea exclusivistă de control a amortizării AIR-PRO Continuous Damping Control (CDC) reacționează aproape instantaneu la denivelările drumului, calculând la fiecare 10 milisecunde presiunea ideală pentru fiecare amortizor, pentru a livra cea mai bună reacție dinamică. Vibrațiile reduse cu 25% contribuie, la rândul lor, la o experiență suprem de confortabilă în conducere.

Sistemul inteligent AIR-PRO se adaptează, de asemenea, la cerințele șoferilor, care pot controla comportamentul suspensiei. Șoferii pot alege să prioritizeze confortul, prin setarea Soft, să selecteze Load pentru optimizarea manevrabilității și a controlului rulării în condiții de încărcare completă, sau pot lăsa la latitudinea auto-ajustării parametrilor de către sistem, prin setarea Auto. Suspensia AIR-PRO se adaptează la gradul de încărcare a vehiculului, reducând unghiul de rulare cu 30% în curbe, îmbunătățind siguranța șoferului și protejând încărcătura.

Suspensia AIR-PRO face operațiunile de încărcare și descărcare mai ușoare și eficiente, ajustând înălțimea șasiului vehiculului în mai puțin de 10 secunde. O funcție de memorie permite, de asemenea, înregistrarea înălțimii de aliniere cu rampele uzuale de încărcare, facilitând și mai mult pregătirea vehiculului.

Sistemul inteligent AIR-PRO este ușor de acționat, prin intermediul unui buton rotativ de pe bord și datorită unor elemente grafice noi, intuitive.

IVECO Driver Pal powered by Alexa

Noul Daily este echipat cu IVECO Driver Pal, companionul vocal și digital inovativ al șoferului. Acesta este integrat complet cu tehnologia Alexa, permițând șoferului să-și aducă la bord viața digitală, să comunice vocal cu vehiculul și cu comunitatea șoferilor și să acceseze serviciile conectate ale IVECO.

IVECO Driver Pal oferă două abilități unice, dezvoltate de Amazon Web Services Professional Services și echipa Alexa Auto. Prima, MYIVECO, îi permite șoferului să verifice starea de funcționare a vehiculului, să seteze și să administreze sistemul de navigație, să solicite asistență în caz de necesitate și să ceară sfaturi privind stilul de conducere pentru a economisi combustibil și a călători în siguranță. IVECO Driver Pal ridică aptitudinile de conectivitate ale lui Daily pe noi culmi, permițând un acces facil la serviciile conectate IVECO ON.

O a doua funcțiune exclusivistă, MYCOMMUNITY, pune conducătorul auto în legătură cu comunitatea șoferilor. Aceștia pot face schimb de recomandări și pot solicita ajutor pentru a evita opririle neplanificate și întârzierile, cu informații despre ambuteiaje sau alte perturbări ale traficului. Traducerea automată rezolvă problema barierei lingvistice.

O nouă transmisie manuală

Nouă Daily prezintă o nouă transmisie manuală cu 6 trepte, care oferă o experiență excelentă de conducere, având cele mai bune caracteristici de schimbare a vitezelor și de precizie a acționării din clasa sa. Acest lucru va face din Daily vehiculul favorit al șoferilor din aplicații urbane, care vor beneficia de un grad mai mare de confort, în timpul lungilor zile de lucru de la volan.

Noua transmisie va contribui, de asemenea, la reducerea Costului Total de Proprietate (TCO). A fost posibilă cuplarea motorului de 2,3 l cu același ambreiaj ca și motorul de 3,0 l, fapt care îmbunătățește robustețea în cadrul celor mai dificile misiuni și crește durabilitatea cu până la 18%. Noua transmisie nu va avea nevoie de schimbarea uleiului, intervalul fiind prelungit până la 350.000 km, contribuind la o reducere suplimentară a costurilor de întreținere și reparații, cu până la 4%.

Scaune care se adaptează șoferului

Noul Daily este echipat cu scaune cu totul noi, cu zonele centrale ale șezutului, spătarului, precum și cu tetiera din spumă cu memorie – o premieră la nivelul industriei pentru vehiculele comerciale ușoare. Spuma se mulează pe corpul șoferului, distribuind greutatea în mod egal și reducând vârfurile de presiune cu până la 30%. Acest fapt are ca rezultat un nivel superior de confort și protejează împotriva durerilor de spate.

Secțiunile laterale au fost îngroșate cu 15 mm de spumă cu densitate înaltă, pentru îmbunătățirea suportului lateral, crescând gradul de siguranță și de confort în conducere. Șoferii mai înalți se vor simți mai confortabil, datorită pernelor față mai lungi cu 20 mm și mai groase cu 15 mm, care oferă un suport mai bun pentru picioarele lor lungi. Mânerele laterale ale scaunului au fost reproiectate, pentru a facilita urcarea în și coborârea din vehicul, ideal pentru livrările din ușă în ușă și aplicațiile de coletărie, care necesită urcări și coborâri frecvente.

Ofertă unică de motorizări

Noul Daily rămâne fidel reputației sale în ceea ce privește versatilitatea, cu oferta sa extinsă de motoare. Este singurul vehicul care oferă două motoare, optimizate pentru a livra cea mai bună performanță în orice misiune de transport. Motorul F1A de 2,3 litri, cu puteri de la 116 la 156 CP (disponibil atât cu omologare Light Duty, cât și Heavy Duty) și propulsorul F1C, cu puteri cuprinse între 160 și 207 CP. Motorul F1A de 2,3 l se remarcă prin economia de combustibil, de până la 6% în ciclu WLTP, comparativ cu modelul anterior. Noua transmisie manuală a permis o creștere a cuplului de până la 15%, îmbunătățind performanțele Noului Daily în aplicații solicitante și îmbunătățind versatilitatea pentru carosierii care au nevoie de prize de putere. Noul Daily rămâne fidel vocației sale sustenabile, cu motorul său GNC de 3,0 l, care livrează o performanță puternică și sensibilă, cu 136 CP și 350 Nm de cuplu.

Noul Daily îndeplinește standardele Euro 6-D Final și Euro VI-E, obținând Factorul de Conformitate 1 (CF=1) înainte de intrarea în vigoare a reglementărilor respective. Acest lucru înseamnă că se încadrează în limitele de emisii în condiții reale de utilizare și pe toată durata de viață a vehiculului. Acesta utilizează un sistem dublu de post-tratare a gazelor care a fost reproiectat complet, pentru a ocupa același spațiu ca și în cazul modelelor precedente, astfel încât să nu aibă niciun impact asupra opțiunilor de carosare ale vehiculului.

NOUL S-WAY, productivitate dusă la nivelul următor

Noul IVECO S-Way se construiește pe succesul obținut de această gamă încă de la lansarea sa, din 2019. Modelul s-a dovedit extrem de popular în rândul șoferilor, datorită nivelurilor sale înalte de confort. Clienții apreciază îmbunătățirile în performanță și în Costul Total de Proprietate (TCO), care însoțesc conectivitatea și serviciile personalizate ale vehiculului.

Aceasta a avut ca rezultat faptul că 4 din 5 clienți se abonează la servicii telematice complete, iar rata de penetrare este în creștere constantă. În general, vânzările au depășit toate așteptările, conducând la creșteri semnificative ale cotei de piață. Modelele IVECO S-Way pe gaz natural sunt lideri absoluți în Europa, adjudecându-și, astăzi, peste un sfert din numărul unităților vândute. Proprietarii sunt mândri de camionul lor IVECO S-Way și o demonstrează prin personalizarea acestuia și prin distribuirea de fotografii ale camioanelor lor în social media.

Productivitate ridicată a afacerii

IVECO S-WAY este vehiculul ideal pentru misiunile de transport de lungă distanță și soluția perfectă pentru proprietarul de flote. Acesta ridică ștafeta în domeniul performanței și al eficienței consumului de combustibil, datorită unei selecții de îmbunătățiri și noi elemente, obținând o reducere generală a consumului de combustibil de până la 3%.

Noua selecție de motoare îndeplinește standardele Euro VI/E și a fost proiectată pentru funcționarea cu bio-diesel de a doua generație, cum ar fi HVO. Gama Cursor 13 a fost extinsă cu două noi versiuni, de 490 și 530 CP. Eficiența motoarelor Cursor 11 și Cursor 13 a fost îmbunătățită prin rapoarte de compresie crescute și printr-o nouă strategie a managementului combustiei.

Motoarele de 13 litri au fost cuplate cu noile punți spate de înaltă eficiență, cu reducție simplă, iar, cu rapoartele mai lungi ale punților spate, de până la 2.31:1, sunt disponibile cu anvelope standard. Aceasta permite o reducere substanțială a turației, având ca rezultat o mai mare eficiență în cursele de lungă distanță. Aceste elemente fac din noul model echipat cu Cursor 13, 490 CP un adevărat campion al TCO și vehiculul perfect pentru transportul de lungă distanță.

Și alte elemente suplimentare contribuie la eficiența consumului de combustibil al modelului IVECO S-Way. Acestea includ noul Eco Mode pentru sistemul automat de aer condiționat, care elimină absorbția inutilă de energie, și noile deflectoare aerodinamice care îmbunătățesc și mai mult aerodinamicitatea cabinei.

Evoluția inteligentă a camionului 100% conectat

IVECO S-Way transformă modul în care șoferii interacționează cu vehiculele lor și îi introduce într-o nouă eră de suport proactiv și predictiv. Vehiculul face viața la bord mai ușoară și mai productivă, prin intermediul unicului asistent vocal IVECO Driver Pal, al unor noi funcțiuni avansate și al serviciilor conectate.

IVECO prezintă un nou serviciu inovator care le oferă liniște deplină șoferului și proprietarului de flotă, în caz de accident sau altă problemă cu vehiculul. Șoferul poate activa serviciul IVECO Top Care, prin intermediul IVECO Driver Pal. Cel mai apropiat atelier service IVECO va fi alertat și va fi găsită rapid o soluție. Serviciul oferă un pachet inovativ de ospitalitate pentru șofer, dacă vehiculul nu se întoarce pe șosea în termen de șase ore. Acesta include transfer și cazare gratuite și, la nevoie, asistență medicală.

Campionul Sustenabilității

Versiunile IVECO S-Way pe Gaz Natural Comprimat (GNC) și Gaz Natural Lichefiat (GNL) sunt echipate, acum, cu noi elemente auxiliare inteligente, cum ar fi compresorul de ambreiaj și pompă de direcție cu debut variabil, care cresc și mai mult eficiența consumului. Îmbunătățirile la nivelul motorului și noile elemente pe care aceste modele le au în comun cu versiunile diesel, alături de noile elemente auxiliare inteligente, asigură o și mai mare reducere a emisiilor de CO2. Acest lucru face din camioanele IVECO S-Way pe gaz natural liderii sustenabili incontestabili pentru transportul de lungă distanță.

adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.