Parcare securizată pentru camioane, prima din sudul României

O parcare destinată camioanelor, dotată cu sisteme de siguranță pentru mărfuri, dar și pentru mijloacele de transport, a fost deschisă pe Centura Ploieștiului la Strejnicu, de Caspy Europarking, oferind astfel șoferilor profesioniști condiții optime de siguranță și odihnă.

Aceasta este prima parcare din sudul României care corespunde standardelor europene, potrivit secretarului de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Irinel Ionel Scrioșteanu, care a participat la inaugurare. Conform regulamentului Uniunii Europene privind locurile de parcare sigure și securizate pentru camioane, au fost stabilite 4 niveluri de securitate (Bronze, Silver, Gold și Platinum), standardul fiind definit de securitatea perimetrului (1), a zonei de parcare (2), a punctelor de intrare/ieșire (3) și a procedurilor de personal (4).

Nivelul Gold

Astfel, această parcare construită la standarde europene este încadrată la nivelul Gold și oferă șoferilor, printre altele: 70 de locuri de parcare securizate, opțiuni de cumpărare și consum de alimente și băuturi, disponibile 24/7, zone de servit masa, spațiu generos pentru recreere, grupuri sanitare cu dușuri, spălătorie de haine, conexiune la internet și surse de alimentare pentru uz personal.

„Este localizată în județul Prahova, pe Centura Ploieștiului – DN1 (comuna Strejnicu), cu acces direct din centură. De altfel, în proximitatea acesteia, avem în dezvoltare și unul dintre pasajele rutiere denivelate pe care le vom construi prin PNRR, localizat la intersecția DN1 (km 61+900) cu DJ129 (comuna Strejnicu). Obiectivul acestor parcări sigure și securizate pentru camioane constă în îmbunătățirea condițiilor de securitate a mărfurilor, a mijloacelor de transport și de odihnă a șoferilor, reprezentând, astfel, un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii și a siguranței pentru transporturile rutiere din regiune”, a declarat Irinel Ionel Scrioșteanu.

Proiectul a fost cofinanțat din fonduri europene prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility – CEF), prin intermediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii: „Am participat la deschiderea parcării pentru că vreau să sprijinim și pe mai departe asemenea investiții și să încurajăm cât mai multe firme să acceseze fonduri europene, în acest sens. Mulțumesc societății comerciale pentru invitație și, totodată, pentru buna colaborare pe care am avut-o în derularea acestei investiții. Sper ca acest proiect să fie primul pas în dezvoltarea acestui tip de facilitate. Astfel, vom sprijini și încuraja cât mai mulți investitori să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea acestui tip de investiție, care va genera inclusiv siguranță pe șoselele țării.”

Noi locuri de parcare pentru camioane, în Portul Constanța

Șoferii de camioane care sunt nevoiți să parcheze pe banda de urgență pe autostrada A4 au la dispoziție, de două luni, 60 de locuri noi de parcare, amenajate la Portul Constanța, în zona Rădăcină Mol III. Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța a finalizat lucrările de reparații capitale și de modernizare a unei platforme de asfalt cu suprafața de 5.912 mp. „Lucrările au cuprins refacerea structurii rutiere din beton cu grosime de 24 cm, zona a fost delimitată cu borduri de ciment, s-au realizat rigole carosabile armate pentru colectarea și evacuarea apelor meteorice, la limita cu drumul existent, pe toată lungimea platformei. Totodată, s-au prevăzut 2 separatoare de hidrocarburi, în vederea epurării apelor, înainte de deversare”, potrivit CNAPM. Iar, pentru crearea condițiilor optime de siguranță a circulației pe timp de noapte a autovehiculelor și persoanelor, în zona parcării s-a amenajat o rețea de iluminat public: s-au montat 13 stâlpi de iluminat metalici cu înălțimea de 10 m, echipați cu corpuri de iluminat LED P=200W.  Valoarea contractului a fost de 3,8 milioane de lei, fără TVA.

Magda SEVERIN

magda.severin@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.