Contracte cu finanțare europeană de 160 de milioane de euro

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin  Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport a finalizat procesul de evaluare și a semnat contractele de finanțare în cadrul POIM 2014-2020, pentru o serie de proiecte care contribuie la atingerea țintelor de absorbție aferente anului 2019.

Unul dintre proiecte vizează realizarea la profil de autostradă a centurii de ocolire a municipiului Bacău, cu o valoare totală de 968,8 milioane de lei, din care contribuția UE este de 689,5 milioane de lei. Investiția va fi, practic, prima secțiune a viitoare autostrăzi de pe coridorul Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Suceava-Pașcani.

În sectorul feroviar, a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului ”Reabilitare poduri, podețe și tuneluri de cale ferată Cluj” în valoare totală de 62,5 milioane de lei și o finanțare UE de 38,4 milioane de lei. Proiectul vizează reabilitarea structurilor de cale ferată aparținând Regionalei de cale ferată Cluj, contribuind astfel la creșterea vitezei de circulație a trenurilor precum și la sporirea gradului de siguranță a transportului pe calea ferată.

În sectorul naval a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului ”Amenajarea punctului internațional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene în regim de bac între localitățile Isaccea-Orilovka (RO-UK)” cu o valoare totală de 6,9 milioane de lei și o finanțare a UE de 4,6 milioane de lei.

Prin semnarea acestor contracte de finanțare, MT a creat posibilitatea rambursării din fonduri europene a cheltuielilor efectuate până în acest moment în cadrul acestor proiecte, cheltuieli în valoare de aproximativ 160 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.