MTIC: Transportatorii să se informeze asupra țărilor cu restricții

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC) le recomandă operatorilor români implicați în derularea activităților de transport internațional să se informeze, în prealabil, asupra restricțiilor specifice pandemiei de Covid-19 aplicabile în statele în care urmează să își desfășoare activitatea sau să le tranziteze.

sursă foto: untrr

Este vorba despre restricțiile cu privire la intrarea lucrătorilor în transporturi auto sau a persoanelor transportate în statele respective, dar și a eventualelor restricții aplicabile mijloacelor de transport, inând seama de evoluția situației SARS COV-2 din țara noastră și a unor măsuri luate de unele state ale Uniunii Europene.

De asemenea, respectarea măsurilor de siguranță împotriva SARS COV-2, de către lucrătorii în transporturi, privind igienizarea mijloacelor de transport sau cele de distanțare, în cazul pasagerilor transportați, este obligatorie.

„Deși transportul de marfă este exceptat de la măsurile impuse de statele respective, consultarea în timp real a tuturor regulilor de acces în fiecare dintre aceste state este necesară. MTIC va continua să sprijine și să informeze permanent, împreună cu Comisia Europeană și uniunile profesionale din industrie, operatorii români implicați în derularea transportului internațional. De asemenea, MTIC va sprijini aprobarea, în cel mai scurt timp, de către ministerele responsabile a schemei de granturi destinată companiilor afectate de COVID-19. Bugetul alocat este de 350 milioane de euro, iar eligibilitatea pentru firmele de transport are o valoare de până la 125.000 euro”, se arată în comunicatul transmis redacției..

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.