Relu Fenechiu, urmărit penal într-un nou dosar de corupție

fenechiu-2Relu Fenechiu se pregătea să iasă condiționat din închisoare dar este cercetat într-un nou dosar, de data aceasta pentru trafic de influență și spălare de bani pe vremea când era deputat PNL și ministru al Transporturilor.

Fenechiu luat mită 620.000 euro reprezentând un “comision” de 15% din două contracte.

Iată faptele, așa cum sunt prezentate de DNA:

“În perioada 2012-2014, suspectul Fenechiu Relu, în calitatea amintită mai sus a pretins și a primit de la o firmă de software, un procentaj de 15% din valoarea a două contracte promovate de Ministerul Justiției (în valoare de 14.700.000 lei fără TVA) și de o societate farmaceutică cu acționar majoritar Ministerul Sănătății (în valoare de aproximativ 1.800.000 euro), pentru sprijinul promis și acordat în câștigarea și derularea acestor proiecte.

Concret, sprijinul acordat de suspectul Fenechiu Relu s-a materializat prin intervenția sa la funcționari din cadrul Ministerul Justiției sau la persoane din conducerea societății farmaceutice, asupra cărora avea influență la acel moment.

Pentru acest „ajutor”, suspectul a primit de la reprezentanții firmei de software, prin intermediul a două societăți pe care le controla, suma totală de de 620.000 euro.

Pentru a disimula proveniența ilicită a banilor, între cele două societăți și firma de software au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în realitate serviciile respective fiind efectuate doar de către angajații acesteia din urmă”.

Condamnat în 30 ianuarie 2014 la 5 ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”, Relu Fenechiu a scris după gratii două lucrări “științifice”, în speranța că va fi eliberat condiționat.

Practic, ar trebui să stea în închisoare până în anul 2018, deoarece el nu beneficiază de reducerea de două treimi din pedeapsă ce li se acordă deținuților cu vârsta de peste 60 de ani. Însă până atunci va primi și condamnarea definitivă în al doilea dosar, iar pedeapsa va fi și mai mare, fiind recidivist.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.