VIDEO. Delegația ATM Bucovina – FORT a amânat deplasarea la Strasbourg. Pachetul Mobilitate 1, retrimis la TRAN

1

Delegația ATM Bucovina – FORT a amânat deplasarea programată pentru 27 martie la Strasbourg, pentru a protesta împotriva adoptării Pachetului mobilitate 1, după ce președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a anunțat că documentul a fost returnat comisiei TRAN.

Iată precizările, în comunicatul transmis redacției:

“Delegatia ATM Bucovina – F.O.R.T., aflată noaptea trecută la granița cu Republica Moldova pentru a se imbarca în avion pe ruta Chișinău – Strasbourg, a întors autocarele către Suceava.

In urma comunicarii transmise de dl Presedinte Antonio Tajani cu privire la returnarea Pachetului de mobilitate catre comisia TRAN, astazi de dimineata, la ora 02.00, cei 300 de transportatori din ATM Bucovina, alaturi de conducerea FORT au hotarat sa amane deplasarea la Strasbourg.

Informarea a venit prin bunavointa Domnului Eurodeputat Jean Marian Marinescu care a transmis conducerii FORT aceasta informatie cu putin inainte ca delegatia sa treaca granita in republica Moldova.

F.O.R.T. solicita tuturor eurodeputatilor romani sa urmeze exemplul celor implicati in acest subiect si sa sustina interesele companiilor de transport autohtone .

Este rusinos ca inca mai sunt Europarlamentari romani care nu inteleg impactul economic negativ pe care Pachetul de mobilitate il are in raport cu bugetele tarilor estice si care au votat contrar intereselor Romaniei sau au chiulit pe data de 25, generand aceasta situatie “la limita” in privinta votului.

Astazi la Strasbourg nu a castigat nimeni nimic si nici nu putem consemna o victorie atata timp cat acest subiect ramane in discutie, insa F.O.R.T. este pregatita sa sustina prin protest toti eurodeputatii europeni care inteleg ca uniunea se prabuseste daca astfel de initiative legislative ajung sa fie aplicate, declansand in lant scenarii de tip “Brexit”.

Augustin Hagiu,
Presedinte 
F.O.R.T.

Detalii, în conferința de presă susținută la Suceava în 27 martie:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.