CNAIR s-a „dotat” cu peste 100 de basculante Ford Trucks

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-a pregătit de iarnă și a achiziționat, prin licitație publică, 103 autobasculante Ford de la Cefin Trucks.

Noile basculantele Ford Trucks în configurație 6×4 sunt dotate cu lamă pentru zăpadă și răspânditor de materiale antiderapante, urmând să fie folosite de către Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri din orașele Constanța, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj și București.

24% cotă de piață

„Vehiculele Comerciale Ford Trucks destinate domeniului construcții dețin, la doar 18 luni de la lansarea în România, o cotă de piață de 24%, ceea ce înseamnă că suntem, deja, pe locul II în acest segment de piață. Prin livrarea flotei de autobasculante către CNAIR, ne asumăm poziționarea ca lider de piață pe acest segment, în 2018”, a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks. „Parteneriatul cu CNAIR a reprezentat, pentru noi, dovada performanțelor infrastructurii pe care o punem la dispoziția clienților noștri. Dorim să mulțumim partenerilor noștri de la CNAIR pentru încredere și îi asigurăm că vor beneficia, în continuare, de calitatea serviciilor noastre. De peste 25 de ani, suntem alături de clienții noștri și susținem activitatea acestora, prin produse și servicii de cea mai bună calitate”, a continuat Stefano Albarosa.

Deja puse „la treabă”

„Această nouă achiziție reprezintă o continuare a bunelor relații contractuale cu Cefin Trucks, care comercializează camioanele Ford. Cele 103 autobasculante Ford Trucks 3542D au fost livrate și s-au trimis către Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri din orașele: Constanța, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj și București, pentru a fi folosite, pentru început, în acțiunile de deszăpezire. Astfel, se va întări capacitatea regionalelor CNAIR de a desfășura, în regie proprie, acțiuni de deszăpezire pe autostrăzile și Drumurile Naționale din România. Bineînțeles că, după ce va trece sezonul rece, autobasculantele achiziționate vor fi folosite și pentru alte activități specifice CNAIR, cum ar fi, de exemplu, transportul agregatelor destinate stațiilor de asfalt”, a afirmat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR.

Achiziția acestor noi vehicule se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de mașini și utilaje specifice lucrărilor de reparații și de întreținere a drumurilor. Planul, pus în aplicare prin Direcția Mecanizare, presupune achiziționarea anuală și etapizată a mai mult de 1.000 de mașini și utilaje, până la această dată fiind achiziționate peste 850 de utilaje.

Noile achiziții, sub lupă

Autobasculantele Ford Trucks 3542D sunt în configurație 6×4, cu ampatament de 3.800 mm, respectă norma Euro 6, fiind dotate cu motor Ecotorq Diesel cu 6 cilindri în linie, capacitate cilindrică de 12.740 cmc, 420 CP/1.800 rpm, cuplu maxim 2.150 Nm între 1.000 – 1.300 rpm și cutie de viteze ZF sincronizată, 16+1 trepte.

Prin toate caracteristicile sale, noul propulsor Euro 6 Ecotorq asigură un echilibru ideal între performanță și economie. Dotat cu sistem de recirculare a gazelor de evacuare, cu geometrie variabilă a turbocompresorului, sistem de injecție directă și unitate de control electronic inteligent, motorul utilizează fiecare picătură de combustibil, asigurând eficiența. Sistemul de frânare, cu doua circuite independente, conform normelor EEC, asistență EBD+ABS+ASR+ATC și frână staționare pe axele spate, asigură controlul asupra oricărei manevre efectuate, în orice regim de încărcătură și în orice condiție de teren.

Cine este compania Ford Trucks?

Compania turcă produce o gamă largă de vehicule, care include autotractoare, camioane de construcții și vehicule speciale, cu o greutate de peste 16 tone. Rezultatele dovedite ale vehiculelor utilitare Ford stau la baza strategiei internaționale de produs. Ford Trucks combină mai mult de o jumătate de secol de experiență de design și producție cu experiență în dezvoltarea produselor specifice pieței, pentru a proiecta componentele principale ale vehiculelor comerciale, inclusiv motoarele noi. În prezent, Ford Trucks operează în Europa de Est și Centrală, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia și Comunitatea Statelor Independente (CIS) și continuă dezvoltarea rețelei internaționale pe 3 continente.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.