Fabrică de baterii Volvo

Grupul Volvo începe procesul de înființare a fabricii pentru producția de baterii în Suedia.

Pentru a satisface cererea în creștere pentru vehicule și mașini grele electrice cu baterii, Grupul Volvo a demarat procesul de înființare a unei fabrici de producție la scară largă pentru celulele de baterii în Suedia.

„Ne propunem să conducem tranziția către un sistem de transport decarbonizat și avem ambiția pe termen lung de a oferi clienților noștri soluții 100% fără combustibili fosili. Există deja o cerere puternică din partea clienților noștri, iar până în 2030, ambiția noastră este ca cel puțin 35% din produsele pe care le vindem să fie electrice. Această intensificare va necesita volume mari de baterii de înaltă performanță și este un pas logic pentru noi să includem producția de baterii în amprenta noastră industrială viitoare. Iar călătoria începe acum”, a spus Martin Lundstedt, președinte și CEO al Grupului Volvo.

A fost realizat un studiu pentru localizarea amplasamentului, care a indicat faptul că regiunea Skaraborg din Suedia este o locație ideală pentru fabrică. Amplasamentul propus din municipalitatea Mariestad este situat în apropiere de principala fabrică de motoare a Grupului Volvo din Skövde și va beneficia de infrastructura industrială și logistică existentă a regiunii, bazându-se pe o moștenire puternică și pe o experiență importantă în producția avansată, de mare volum. Totodată, fabrica va avea acces la oferta bogată de energie „verde” a Suediei. Centrele de cercetare și dezvoltare ale Grupului Volvo și sediul central din Göteborg sunt la doar două ore distanță.

Grupul Volvo intenționează să crească treptat capacitatea și să atingă producția de serie la scară largă până în 2030. Celulele bateriei vor fi proiectate special pentru uzul la vehicule comerciale, sprijinind lansarea globală a camioanelor electrice, autobuzelor, echipamentelor de construcții și liniilor de transmisie electrice pentru diferite aplicații .

Radu BORCESCU
radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.