Freightliner electric

Daimler Truck North America a încheiat un contract pentru a livra 200 de camioane cu emisii zero către compania Velocity Truck Rental & Leasing.

Daimler este bine reprezentat peste Atlantic și la capitolul camioane electrice

Primele cinci camioane ale mărcii sale americane Freightliner lucrează deja în porturile din Los Angeles și Long Beach, restul urmând să fie livrate în următorii doi ani. Dintre acestea, 125 sunt eCascadia și 75 sunt modelul eM2 de la Freightliner.

Ambele modele Freightliner dispun de câte o baterie suficientă pentru a rula până la 370 km. Aceasta fiind cea mai mare variantă de baterie disponibilă. Daimler Truck North America a prezentat eCascadia în luna mai anul trecut și a predat primele unități clienților americani în noiembrie 2022. La rândul său, modelul eM2 va intra în producție abia anul acesta, fiind destinat pentru rutele regionale. Cumpărătorul, Velocity, investește în 39 de stații de încărcare cu o capacitate de 150 kW și câte două prize. Acest lucru permite ca eM2 să atingă o stare de încărcare de 80% în aproximativ 60 de minute (Clasa 6) și 90 de minute pentru modelul Clasa 7. În mod similar, folosind încărcarea cu două porturi, Freightliner eCascadia poate fi încărcat 80% în aproximativ 90 de minute.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.