VOLVO FH CU I-SAVE: Costuri reduse cu până la 7%

Pentru a le oferi clienților un consum de combustibil cu eficiență ridicată, Volvo Trucks lansează modelul Volvo FH cu I-Save. Prin combinarea noului motor D13TC cu o serie de caracteristici actualizate de economisire, această nouă soluție poate reduce costurile cu combustibilul cu până la 7%, în cazul operațiunilor de transport de cursă lungă, fără a compromite manevrabilitatea.

Solicitările de transporturi în toată Europa sunt în creștere, iar camioanele parcurg distanțe din ce în ce mai mari. În același timp, operatorii de transport se confruntă cu creșteri ale prețurilor la motorină, ceea ce pune presiune asupra rentabilității.

„Volvo FH cu I-Save este răspunsul nostru la această provocare. Este o soluție completă, care combină cele mai recente tehnologii, în vederea reducerii substanțiale a consumul de combustibil pentru operațiunile de transport de cursă lungă. Iar acest lucru este realizat fără a compromite manevrabilitatea”, spune Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.

Motor de ultimă generație

La baza modelului Volvo FH cu I-Save se află noul D13TC, motorul de ultimă generație cu cel mai eficient consum de combustibil oferit de Volvo Trucks până în prezent. Este echipat cu pistoane cu interior ondulat brevetat, care îmbunătățesc combustia și cresc eficiența, conducând căldura și energia către centrul cilindrilor. Excesul de energie și gaze de eșapament este utilizat, apoi, pentru a alimenta motorul prin intermediul unei turbine suplimentare, plasate în fluxul de evacuare, denumită „unitate Turbo Compound”.

Motorul D13TC produce un cuplu suplimentar de până la 300 Nm, ceea ce înseamnă că aveți nevoie de o accelerație redusă și de mai puțin combustibil pentru a menține o viteză constantă în traficul de pe autostradă. Este soluția ideală pentru clienții operațiunilor de transport de cursă lungă.

Sisteme actualizate

Printre alte caracteristici oferite de I-Save, se numără noile axe spate eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, un sistem I-See actualizat, bazat pe hărți, care analizează înclinația drumului din față și se adaptează la aceasta, incluzând un software de schimbare a treptelor de viteză optimizat pentru aplicații pentru transporturile de cursă lungă. Creșterea combinată a eficienței oferită de toate aceste produse și servicii poate conduce la economii privind costurile cu combustibilul de până la 7%, comparativ cu un motor D13 Euro 6 pasul D.

„Am adaptat fiecare aspect al funcției I-Save pentru a se potrivi cerințelor operatorilor de transporturi de cursă lungă, mai ales ale celor care parcurg, de obicei, mai mult de 120.000 km pe an”, spune Mats Franzén, Director strategie lanț cinematic la Volvo Trucks. „Cu cât conduc mai mult, cu atât cresc economiile potențiale. Este un motor puternic, ce oferă un consum de combustibil eficient și o experiență lină a condusului.”

Volvo FH cu I-Save va fi disponibil pentru comenzi pe piețele europene începând din data de 11 martie 2019.

Volvo FH cu I-Save include:

  • Motorul D13TC (cu tehnologia Turbo Compound) de 460 CP (2.600 Nm) sau de 500 CP (2.800 Nm)
  • Noi punți spate cu consum de combustibil extrem de eficient
  • Oprire motor la ralanti
  • I-Cruise cu I-Roll, care reglează viteza pentru a reduce consumul de combustibil
  • Pompă de servodirecție cu debit variabil
  • Funcție I-See actualizată
  • I-Shift cu software optimizat pentru transporturile de cursă lungă

Adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.