COTAR: “Co-voiajarea“ deputatului PSD Lucian Șova legalizează evaziunea, frauda fiscală și activitățile neautorizate

stefanescu-presedintele-cotarPreședintele COTAR, Vasile Ștefănescu, se declară “surprins” de inițiativa legislativă a deputatului PSD Lucian Șova, “co-voiajarea”, care, în opinia sa, “legalizează evaziunea, frauda fiscală și activitățile neautorizate”. 

“Modificările la legea taximetriei, o lege atât de necesară în acest domeniu dar care nu este adoptată de ani întregi, sunt plimbate prin diverse comisii din Parlament dar când vine vorba despre protejarea intereselor celor care desfasoara activitati neautorizate  generatoare de evaziune sau frauda fiscala, se constata ca imediat apare un parlamentar cu afinitati catre aceasta activitate iar legea se  modifica pentru a genera activitati neautorizate”, acuză el.

“Eu sper ca domnul deputat Lucian Sova a avut parte de o perioada de ratacire sau depresie pre-electorala, iar acest proiect de lege este rodul acestei stari delicate de care domnia sa, probabil, a avut parte. A legifera o activitate de transport care nu se desfasoara cu titlu gratuit, fara licenta de transport si evazionista, insa organizata printr-o platforma electronica, este o veritabila invitatie la <<ciubucareala>>”, declară Ștefănescu, în comunicatul de presă transmis redacției.

Activităţile de co-voiajare (…) vor fi intermediate printr-o platformă digitală, administrată de către un furnizor de servicii terţ, indiferent dacă activitatea furnizorului de servicii terţ este remunerata– extras din proiectul de lege al deputatului Lucian Sova.

Iată ce se mai precizează în comunicat:

“Acest proiect legislativ este unul care isi propune sa legifereze in mod organizat activitatile evazioniste de transport persoane. Desprindem din acest proiect de lege ca avem:

  • doi castigatori:
  1. transportatorul clandestin, care desfasoara o activitate de transport fara licenta si fara sa achite niciun fel de taxe;
  2. furnizorul de servicii de servicii clandestine, care castiga niste sume de bani din aceasta intermediere de servicii;
  • doi fraieri:
  1. statul roman – care nu primeste taxe si impozite pentru activitatile de transport desfasurate in mod organizat;
  2. transportatorul autorizat – care va avea parte de o concurenta neloiala si care va conduce, in final, la disparitia acestuia din economia reala si intrarea acestuia in economia subterana, zona, probabil, foarte agreabila initiatorului legii”.

”Ii recomand domnului deputat PSD Lucian Sova sa isi retraga in urmatoarele zile acest proiect de lege evazionist si sa prezinte scuze publice celor peste 85.000 de persoane care lucreaza in mod direct in domeniul transportului de persoane din Romania, precum si familiilor acestora afectate, care insumat reprezinta peste 350.000 persoane. In caz contrar, COTAR va reveni la momentul potrivit cu actiuni de protest, pentru a fi siguri ca astfel de initiatori de legi corupte sa aibă acces in Parlamentul Romaniei dupa data de 11 Decembrie doar in calitate de simpli vizitatori”, transmite Vasile Stefanescu, presedintele COTAR.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) reprezintă federații si asociatii din randul transportatorilor de persoane, marfa, transportatorilor in regim de taxi si inchiriere, scolilor de conducatori auto, precum si a service-urilor auto, avand 36 filiale judetene cu personalitate juridica.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.