Grapini: Impozitul forfetar va fi de 3 ori mai mic decât taxarea de acum

Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri, susţine că impozitul forfetar, ce va înlocui de la 1 iulie impozitul de 3% pe afaceri sau 16% pe profit, va fi o sumă fixă de 3 ori mai redusă comparativ cu valorile plătite în prezent de către firme – desigur, dacă va fi înregistrată corect.

“Impozitul trebuie să fie motivant pentru cei care sunt corecţi; să plătească mai puţin decât ar plăti 16% impozit pe profit la o înregistrare corectă a veniturilor şi cheltuielilor şi mai puţin decât 3% pe cifra de afaceri. Suma fixă este singurul impozit şi va înlocui impozitul – fie pe cifra de afaceri, fie pe profit. Noul impozit este cel mai etic mod de plată şi este de 3 ori mai puţin decât plata a 16% impozit pe profit, într-o înregistrare corectă”, a precizat Grapini, marţi, într-o conferinţă.

Ministrul delegat a amintit că a realizat un studiu pilot pe patru coduri CAEN şi că acesta se află în prezent în analiza la Ministerului Finanţelor.

Impozitul forfetar va fi impus numai anumitor servicii, precum pensiuni, hoteluri, restaurante, saloane de înfrumuseţare sau spălătorii auto. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.