Hotararile Parlamentului scapa de filtrul Curtii Constitutionala

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat, marti, controversata lege propuse de USL, prin care hotararile Parlamentului nu mai pot fi atacate la Curtea Constitutionala. Actul normativ a fost adoptat cu 169 de voturi “pentru”, un vot “impotriva” si 16 abtineri. Deputatii PDL nu au votat, argumentand ca doresc sa-i lasa pe cei de la putere “sa-si demonstreze majoritatea”.

Astfel, hotararile Parlamentului luate cu majoritate de voturi nu vor mai putea fi contestate la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR). Acum va fi momentul ca declaratia adoptata de Parlament sapatamana trecuta, prin care premierul Victor Ponta a fost autorizat sa participe la Consiliul European din 28 iunie, sa fie votata ca hotarare si sa scape de filtrul Curtii Constitutionale. Traian Basescu a demonstrat ulterior, cu Constitutia in mana, ca Presedintele este cel care reprezinta statul roman.

Vor putea fi contestate doar proiectele de lege si ordonantele Guvernului adoptate de Parlament, regulamentele Camerei Deputatilor si Senatului si regulamentul sedintelor comune.

Camera Deputatilor este prima sesizata, iar Senatul este camera decizionala pentru acest proiect de lege. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.