OUG: 2.000 de posturi dispar de la ANAF

Guvernul a eliminat, în ședința din 4 februarie, printr-o ordonanţă de urgenţă (OUG), reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), prin reducerea structurii de personal cu peste 2.000 de posturi, eliminarea a 35 de posturi de conducere și a unuia dintre cei 4 vicepreședinți.

Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului Ludovic Orban, a declarat, la finalul ședinței Executivului, că „este un act normativ pentru eficientizarea activităţilor de colectare a impozitelor şi taxelor percepute contribuabililor români”.

„Vorbim despre reducerea structurii de personal a acestei instituţii cu peste 2.000 de posturi; de asemenea, eliminarea a 35 de posturi de conducere, iar din patru vicepreşedinţi rămân trei”, a explicat el.

Totodată, Ionel Dancă a precizat că, „aşa cum a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, în prima lună de activitate ANAF a înregistrat o depăşire a încasărilor faţă de program de aproximativ 300 de milioane de lei, iar faţă de aceeaşi lună a anului trecut, o creştere a încasărilor de 1,5 miliarde de lei”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.