Personalul feroviar va amenda cumparatorii de fier vechi furat de la CFR

Ministrul Alexandru Nazare a semnat un ordin prin care imputerniceste personalul CFR, CFR Calatori si CFR Marfa sa constate contraventiile si sa aplice amenzi pentru achizitionarea de fier utilizat in activitatea feroviara. Cei prinsi vor achita, pe langa amenda, si o suma cu titlu de tarif de despagubire, in cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare in cauza, si a manoperei aferente, potrivit OUG 31/2011.

Angajatii cailor ferate vor primi pentru activitatile amintite autorizatii de control emise de Ministerul Transporturilor.

Achizitionarea de fier utilizat in activitatea feroviara este interzisa si constituie contraventie sanctionata cu amenda de la 20.000 lei la 40.000 lei, potrivit OUG 31/2011. Actul normativ mai prevede ca, in cazul in care contraventia a fost savarsita de catre un operator economic care realizeaza activitati de colectare a deseurilor industriale reciclabile, se aplica si sanctiunea complementara a anularii autorizatiei de colectare.

In plus, cei care vor savarsi aceasta contraventie vor achita, pe langa amenda, si o suma cu titlu de tarif de despagubire, in cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare in cauza, si a manoperei aferente. Despagubirea se va achita in lei, dupa caz, in contul CFR SA, CFR Calatori sau CFR Marfa. Sumele incasate vor fi folosite numai in activitatea de reparatii, modernizare si investitii in infrastructura feroviara sau material rulant, dupa caz. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.