Ponta îi dă lui Dragnea Inspectoratul de Stat în Construcţii, după 2 ani şi jumătate de la încercarea nereuşită de a-l salva pe Năstase

Preluat de premierul Victor Ponta în subordine imediat după ce a ajuns la putere, Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) va reveni, din 1 ianuarie 2015 în subordinea Ministerului Dezvoltării, după 2 ani şi jumătate. Şeful Grăjdan instalat atunci s-a ales cu dosar penal la DNA

Se dovedeşte că în luna mai 2012 a fost, de fapt, ceea ce a constatat toată lumea: o încercare a lui Ponta de a-l salva pe Adrian Năstase de plângerea ISC privind prejudiciul adus în dosarul Trofeul Calităţii.

Între timp, fostul premier PSD şi-a ispăşit o treime din pedeapsă şi a fost eliberat condiţionat – şansă pe care n-au avut-o Irina Jianu, cea care a condus ISC în timpul guvernării Năstase, şi nici ceilalţi condamnaţi la pedepse de 5, 6 şi 7 ani.

Acum, ISC revine unde îi era locul: în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), urmând a se finanţa integral din diversele taxe pe care le percepe.

Din aceste fonduri, 30% vor fi virate ca şi până în prezent către MDRAP, în vederea elaborării reglementărilor şi studiilor în construcţii şi urbanism, precum şi pentru diferite lucrări de intervenţie în construcţii, prevede Ordonanţa de urgenţă aprobată în ultima şedinţă a Executivului (28 august).

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.