Programul de transport şi licenţele, prelungite cu 1 an pentru Bucureşti-Ilfov

Guvernul a prelungit astăzi din nou, dar de data aceasta cu 1 an, până la 31 decembrie 2016, valabilitatea licențelor de traseu și programul de transport în baza cărora se efectuează serviciile regulate de transport de persoane între București și localitățile județului Ilfov. 

Redăm integral comunicatul Guvernului:

Actul normativ asigură cadrul legal pentru continuarea acestei activități de către operatorii economici, în condițiile în care, potrivit Autorității Metropolitane de Transport București sunt înregistrați zilnic circa 110.000 de călători. 

Autoritatea Metropolitană de Transport București nu acordă compensații, scutiri de redevență sau alte fonduri din surse de stat operatorilor de transport pentru prestarea serviciului de transport public local în zona metropolitană București.

Măsura prelungirii valabilității licențelor de traseu și programului de transport rutier de persoane între București și localitățile din Ilfov a fost necesară, pe de o parte, ca urmare a Hotărârii nr. 747 din 18 aprilie 2014, pronunţată de Tribunalul Buzău, prin care s-a dispus suspendarea programelor de transport public de persoane cu autobuzele prin servicii regulate, între unităţile administrativ – teritoriale în zona metropolitană Bucureşti 2014-2020.

Pe de altă parte, în prezent există pe rolul Curții de Apel CA București dosarul cu nr. 1027/2/2014 unde, pe fond, s-a admis acțiunea împotriva A.M.T.B. și s-a anulat programul de transport al A.M.T.B., sentința fiind atacată cu recurs la I.C.C.J., în data de 18.02.2015, cauza aflându-se în procedura de filtru.  

În aceste condiții, până la judecarea în fond a cauzei, a fost necesară măsura legislativă adoptată astăzi de Guvern, pentru asigurarea în continuare a serviciilor de transport în această zonă, în condiţii de legalitate. 

Informații suplimentare:

Prin Legea nr. 225/2013 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2013 pentru prelungirea valabilităţii licenţelor de traseu şi a programelor de transport judeţean, a fost stabilită în mod expres valabilitatea programului de transport de persoane prin servicii regulate între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov.

Ulterior, prin Legea nr.172/2015 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 42/2014 pentru prelungirea valabilităţii licenţelor de traseu şi a programului de transport, în baza cărora se efectuează serviciile regulate de transport de persoane între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov, valabilitatea licenţelor de traseu şi a programului de transport de persoane prin servicii regulate între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov, a fost prelungită până la data de 31 decembrie 2015. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.