Taxa de pod la Cernavodă, plătită prin SMS sau la benzinării din 30 aprilie

Tarifele de trecere pe podurile peste Dunăre între Fetești și Cernavodă se vor încasa începând de mâine, 30 aprilie, printr-un sistem informatic similar celui utilizat pentru rovinietă, adică prin SMS la numărul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone, DigiMobil) sau la benzinării (OMV, Petrom, Rompetrol și MOL) – în acest ultim caz fiind recomandată prezentarea certificatului de înmatriculare al vehiculului. 

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a semnat în acest sens Ordinul nr. 612/28.04.2015, după ce Guvernul a decis acest lucru prin Ordonanță de urgență, în 22 aprilie.

În acest fel vor dispărea nesfârșitele cozi (de câte 5 – 20 km) ce se formau în fiecare an în minivacanța de 1 Mai și din sezonul estival la stațiile de taxare de pe podul Fetești-Cernavodă, unde șoferii stăteau și câte două ore, dublând, astfel, perioada de parcurs a drumului București – Constanța.

„Trecerea prin stația de taxare se va efectua pe 3 benzi pe sens, din care benzile 2 și 3 vor fi cu trecere liberă, fără bariere, iar banda 1 (de la marginea din dreapta) va fi în continuare cu barieră, și numai pentru plata cash. Tariful poate fi achitat înaintea trecerii sau, cel târziu, până la ora 24 a zilei următoare trecerii”, precizează MT, într-un comunicat remis redacției.

Plata prim SMS se poate efectua numai pentru o singură trecere și se taxează în conformitate cu termenii și condițiile operatorilor de telefonie mobilă. Trecerea  vehiculelor pentru care există abonamente preplătite eliberate sub forma de tichete până la intrarea în vigoare a tarifelor electronice de trecere se va efectua numai pe banda 1.

Controlul se va efectua prin intermediul camerelor video care înregistrează numărul de înmatriculare și care va fi verificat în sistemul electronic al plăților.

Tarife

Tarifele sunt cuprinse între 13 si 91 lei, iar amenzile de la 130 la 910 lei. Informatii detaliate, la (www.cnadnr.ro). (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.