Taximetristii COTAR protesteaza marti si miercuri in fata Parlamentului

Circa 1.500 autoturisme taxi apartinand operatorilor de transport in regim de taxi sau taximetristilor independenti, membri ai federatiilor componente COTAR, plus 2.000 de salariati ai patronatelor din acest domeniu de activitate (servicii conexe), membri directi si/sau indirecti ai organizatorilor, vor protesta marti, 3 aprilie, si miercuri, 4 aprilie, la Palatul Parlamentului, intrarea spre Camerei Deputatilor, latura dispre Parcul Izvor. Organizatorii cerusera aprobare pentru 7.000 de masini, insa Primaria Capitalei a considerat ca sunt prea multe. Conducerea COTAR crede insa ca vor participa la protest toate taxiurile autorizate din Bucuresti. Actiune va incepe la ora 10.00 si se va termina la 14.00, in ambele zile.

Actiunea este organizata de Camera Taximetristilor din Municipiul Bucuresti (CTMB), membra COTAR, Asociatia Nationala a Operatorilor de Transport in Regim de Taxi (ANPOTRT), reprezentative la nivel national, si Asociatia Nationala a Transportatorilor si Taximetristilor Independenti (ANTTI).

Protestatarii cer, potrivit comunicatului remis redactiei din partea Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), urmatoarele:

“1. Eliminarea activitatilor ilegale (PIRATERIE), de catre organele abilitate, fiecare taximetrist autorizat sa execute aceasta activitate numai si numai pe raza si localitatea de autorizare;

2. Introducerea pe ordinea de zi a Plernului Camerei Deputatilor votarea modificarilor Legii 38/2003, modificari care reglementeaza, mai clar si mai explicit, activitatea de taximetrie, proiect aprobat de membrii Comisiei de Industrii si Servicii a Camerei Deputatilor, deputati care au dat un vot intrarii in legalitate a celor din activitatea de taximetrie si sanctionarea drastica a celor neautorizati sau care nu isi desfasoara activitatea in localitatea de autorizare”.

COTAR face mentiunea ca a fost reintrodus articolul care reglementeaza activitatea neautorizata, nelicentiata in transportul de persoane de pana la 8 plus 1 locuri. “Acest articol a fost scos din OUG 34/2010 de catre un parlamentar care a avut interese ca aceasta activitate sa nu poata fi amendata cu sanctiuni suplimentare, respectiv ridicarea talonului si a placutelor de inmatriculare. A dorit haos in activitatea noastra, activitate care reprezinta un serviciu public, aceasta fiind destinata a completa activitatea de transport public organizata la nivelul autoritatilor locale”, spune Vasile Stefanescu, presedintele COTAR.

Actiune impotriva primarilor

Organizatorii protestului sustin ca actiunea lor este indreptata impotriva primarilor “care si-au permis ca, de la preluarea mandatelor in urma cu 4 ani, sa nu respecte si sa nu aplice Legea 38/2003, dand cu sacosa autorizatii pe interese, iar cei care le-au luat au tupeul sa vina in Bucuresti si sa sustina ca, ei vor sa faca taximetrie in Bucuresti”. “Sa se duca la cei care le-au dat, in mod fraudulos si ilegal, sa le ceara favorurile inapoi. Si noi, cei din Bucuresti sau alte orase mari din tara, am vrea ca vara sa facem taximetrie la mare si iarna la munte”, sustine Vasile Stefanescu, amintind ca acest act normativ nu este numai pentru Bucuresti, ci pentru toti transportatorii din tara.

Amenintari cu proteste in toata tara

Daca actul normativ nu va fi aprobat in forma supusa votului Camerei Deputatilor, organizatiile patronale vor trece la masuri de protest mai dure, prin organizarea la nivel national a protestelor impotriva celor care “vor da un vot politic care sa duca la haos in activitatea noastra”, ameninta taximetristii. (M.S.)

Imagine: Jean-mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.