Tichetele de masă trec în format electronic

Începând de anul viitor, tichetele de masă vor fi în format electronic şi vor permite cumpărătorului să plătească exact valoarea din magazin, fară a fi obligat să cumpere şi altceva. Camera Deputaţilor – for decizional – a adoptat marţi, cu 252 voturi “pentru”, 3 “împotrivă” şi 41 abţineri, propunerea legislativă privind introducerea tichetelor de masă în format electronic. În termen de 3 luni, Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor vor elabora normele de aplicare a noii legi. 

Potrivit actului normativ, tichetele de masă emise pe suport electronic nu permit efectuarea de operaţiuni de retragere în numerar, sunt folosite numai pentru cumpărarea produselor alimentare, fără tutun sau alcool.

Unităţile emitente de tichete de masă pe suport electronic sau de hârtie sunt obligate să deschidă conturi sau subconturi de plăţi distincte, prin care se vor derula sumele reprezentând încasările şi plăţile aferente valorii nominale a tichetelor de masă.

Astfel, va fi o evidenţă clară a sumelor utilizate în temeiul contractelor încheiate cu angajatorii şi unităţile de alimentaţie publică, magazine alimentare, cantinele restaurant şi bufetele.

“Cumpărătorul va plăti exact valoarea din magazin. Spre exemplu, dacă valoarea tichetului de masă este de 10 lei, iar el cumără de 7 lei, i se ofereau alte produse pentru a ajunge la valoarea de 10 lei. Deci, diferenţa de bani rămâne pe card”, a explicat deputatul PSD Florin Iordache.

El a mai spus că magazinele vor trebui să fie dotate cu POS-uri speciale pentru tichetele de masă electronice. Totodată, legea permite un termen de 3 luni până la intrarea în vigoare a tichetelor de masă electronice, cei care doresc putând opta şi pentru tichete în format de hârtie. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.