CNIR își intră în pâine

autostrada-orastie-sibiu-finalMinistrul Transporturilor, Sorin Bușe, l-a numit, printr-un Ordin, pe Valentin Urlan director general interimar al Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR).

CNIR este jumătate din fosta CNADNR care a fost divizată în urmă cu câteva luni, cealaltă fiind CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), al cărei director general interimar este Cătălin Homor

Totodată, ministrul Bușe i-a numit pe membrii interimari ai Consiliului de Administrație și ai AGA.

“Selecția s-a realizat în urma procesului de recrutare care a durat o lună, timp în care au fost evaluate zeci de aplicații. Peste 20 de candidați (persoane fizice din România, dar și din străinătate) au fost selectați pentru interviu”, precizează MT, într-un comunicat remis redacției.

Valentin Urlan este inginer-constructor cu 22 ani de experiență în domeniu, în elaborarea diferitelor categorii de proiecte UE: proiecte de infrastructură, turism, dezvoltare socială, dezvoltarea mediilor de afaceri, precum și în managementul de proiect, analiză financiară, analiză socio-economică, analiză de risc şi senzitivitate pentru proiectele de infrastructură regională.

Activitatea sa cuprinde, de asemenea, și experiență în elaborarea de expertize tehnice, studii de fezabilitate, proiecte tehnice, documentații de atribuire, caiete de sarcini, liste de cantități, evaluari de costuri, detalii de execuție pentru proiecte de infrastructură. În această perioadă a coordonat peste 150 de proiecte de infrastructură de transport în România și Georgia.

“Selecția pentru Consiliul de Administrație a fost realizată după identificarea principalelor categorii de expertiză ale componenței consiliului. Membrii interimari selectați sunt exponenți ai fiecărei categorii în parte: Alina Burlacu (expertiza în proiecte și legislație de drumuri și poduri), Daniela Șchiopu (economic), Mădălina Stoian (mediul academic), Victor Giosan (finanțe publice), Bogdan Pușcaș (achiziții publice), Mihaela Ruscior (juridic), Gheorghe Știrbu (mediul de afaceri)”, se mai arată în comunicat.

În plus, până la finalul anului 2016, vor fi aleși 5 membri care să compună Consiliul de Transparență CNIR. Directorul General va propune spre aprobarea Consiliului de Administrație structura organizatorică, organigrama și numărul de posturi pentru CNIR.

Ulterior, va avea loc recrutarea personalului atât pentru funcțiile suport (economică, juridică, resurse umane, administrativ, sănătate și securitate în muncă, IT, informații clasificate, registratură/secretariat, secretariat AGA/CA, consilieri, structuri de control și alte funcții conexe), cât și pentru funcțiile de bază (monitorizare și implementare proiecte, dezvoltare proiecte, proiectare, achiziții publice, concesiuni, precum și alte funcțiuni necesare desfășurării activităților de bază), conform Ordonanței 111/2015. Tot până la finalul acestui an, va fi avizat proiectul de buget anual de venituri și cheltuieli al CNIR.

În prima ședință a Consiliului de Administrație (C.A.) vor fi discutate mai multe aspecte, printre care:

  • alegerea Președintelui C.A.;
  • prezentarea Regulamentului de Organizare și Functionare a C.A.;
  • alegerea Comisiei de Nominalizare și Remunerare;
  • alegerea Comisiei de Audit.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.