Rezultat final la referendum, dupa numaratoarea paralela a PDL: 46,26%

Rezultatul final al numaratorii paralele realizate de PDL si prezentate luni la pranz de Vasile Blaga arata o prezenta la vot de 46,26% (inclusiv voturile din diaspora), ceea ce confirma invalidarea scrutinului si reintoarcerea lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei. Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat, la ora 10.00, rezultatele oficiale partiale ale referendumului, dupa centralizarea a 97,52% din sectii: 46,13% prezenta la vot. Rezultatul final oficial va fi prezentat de BEC la ora 14.00, dar este imposibil ca din ultimele 2 procente si jumatate sa se depaseasca pragul de 50%+1 pentru demiterea sefului statului.

Cat priveste procentul electorilor care a votat pentru demiterea lui Traian Basescu, acesta este de 86,82%, iar numai 11,02% s-au pronuntat impotriva.

Liderul PDL a aratat ca prezenta la vot pe teritoriul national (fara diaspora) a fost de 45,88%, respectiv 8.392.873 de romani, dintre care 87,53% au spus “DA” demiterii presedintelui si 11,11% au spus “NU”.

Vasile Blaga a tinut sa precizeze ca PDL “nu a dat niciodata gres” la numaratoarea paralela a voturilor.

El a adaugat ca “domnii Victor Ponta, Crin Antonescu si Dan Voiculescu nu au castigat nicio majoritate la referendum”.

“Este momentul ca USL sa inteleaga ca e absolut necesar sa renunte la atacarea statului de drept. PDL e deschis dialogului. In cazul in care USL refuza, Romania va merge direct in prapastie”, a avertizat Vasile Blaga.

El a multumit romanilor “care au respins clar si fara echivoc incercarile USL de a incalca statul de drept, derapajele grave de la democratie” si a adaugat ca PDL a depus sute de plangeri penale pentru nereguli la referendum.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.