Romstrade pierde şi contractele de deszăpezire

CNADNR anunţă rezilierea contractelor de deszăpezire încheiate cu firma Romstrade, după ce le-a anulat pe cele 4 de infrastructură rutieră: două pentru construirea unui tronson din autostrada Nădlac-Arad şi a Centurii Caracal, iar alte două pentru modernizarea a două drumuri naţionale. Amintim că administratorul Romstrade, Nelu Iordache, a fost arestat duminică pentru mai multe infracţiuni, printre care deturnare de fonduri europene şi spălare de bani.

„Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează că, în data de 05.12.2012, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti a transmis Înştiinţările de reziliere a următoarelor contracte:

  • „Întreţinere pe timp de iarnă 2012 – 2013”, lot 6 SDN Ploieşti, semnat între CNADNR-SA – DRDP Bucureşti şi SC Romstrade SRL în data de 06.11.2012
  • „Întreţinere pe timp de iarnă 2012 – 2013, lot 9 A2 (Bucureşti – Lehliu), semnat între CNADNR SA – DRDP Bucureşti şi SC Romstrade SRL în data de 06.11.2012”, informează, miercuri, CNADNR, în comunicatul remis redacţiei.

Decizia a fost luată ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către antreprenor, respectiv:

  • nu au fost trimise în bazele de deszăpezire utilajele solicitate conform Caietului de Sarcini;
  • nu a fost asigurată cantitatea de material antiderapant conform necesarului şi graficului stabilit etc., precizează Compania de Drumuri.

În perioada următoare, până în momentul demarării unei noi proceduri de atribuire a acestor contracte, activitatea de deszăpezire pe cele două loturi va fi asigurată astfel:

  • pe lotul 6 SDN Ploieşti: de utilaje proprii şi închiriate de la SC PA/CO International SRL;
  • pe lotul 9 A2 Bucureşti-Lehliu: de utilaje proprii şi închiriate de la SC Gecor SRL. (Magda SEVERIN)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.