22 de poliţişti rutieri din Brăila, judecaţi pentru mită

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie  şi Justiţie (PÎCCJ) au trimis astăzi în judecată 22 de agenţi de la Poliţia Rutieră Brăila – 3 dintre ei în stare de arest preventiv şi restul în arest la domiciliu sau sub control judiciar – acuzaţi că au primit mită între 100 de lei şi 1.500 de lei de la şoferii prinşi că au încălcat legea.

Şpaga le era dată poliţiştilor fie în documentul RCA, fie în palmă cu ocazia strângerii de mână sau în portbagajul autoturismului din dotare.

“Modul de operare precaut şi planificat al inculpaţilor, precum şi limbajul codificat utilizat în a pretinde sume de bani, denotă o specializare şi o abilitate sporită de a folosi metode care să îngreuneze identificarea şi tragerea la răspundere penală”, precizezază PICCJ.

Şpăgarii au fost prinşi de investigatori sub acoperire, care au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a celor 22 de poliţişti, sub acuzaţiile de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual, dosarul fiind trimis la Tribunalul Brăila.

Amintim că în urmă cu o lună (11 mai), anchetatorii au făcut percheziţii la sediile Biroului Rutier, Biroului de ordine publică şi Serviciului Rutier ale Poliţiei Municipiului Brăila, precum şi la domiciliile a 26 de poliţişti.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.