70 de condamnaţi în iulie, numai din anchete DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) informeaza că, în cursul lunii iulie, 70 de persoane au fost condamnate prin 10 hotărâri judecătoreşti definitive în dosare instrumentate de procurorii anticoruptie. Condamnatii au pedepse între 5 ani de închisoare şi 11 luni de închisoare cu suspendare condiţionată.

Printre cei condamnaţi se află un secretar de stat, un şef de inspectorat teritorial de muncă, un director general de companie naţională, un primar de municipiu, un director al unei direcţii de urbanism din primărie, doi ofiţeri de poliţie, 34 de agenţi de poliţie, un funcţionar în cadrul unei direcţii de finanţe publice şi patru administratori de societăţi comerciale.

DNA precizeaza ca detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

DNA a decis sa informeze opinia publică asupra deciziilor definitive pronunțate în dosarele de competența sa prin publicarea acestora pe pagina de Internet a instituției “având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp”.

“În acest fel, DNA răspunde unei cerințe menționate în Planul de acțiune pentru îndeplinirea condiționalităților din cadrul mecanismului de cooperare și verificare (MCV) a progresului realizat de România în domeniul reformei sistemului judiciar și al luptei împotriva corupției , și anume aceleia de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare”, se arata in comunicatul DNA. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.