A mituit un poliţist şi va face puşcărie

Un ieşean surprins la volan fără permis auto şi într-o maşină neînmatriculată a încercat să ofere bani poliţistului judiciar desemnat cu instrumentarea dosarului penal ce i se întocmise. Ofiţerii anticorupţie i-au înscenat un flagrant iar el a căzut în plasă. Acum are două dosare penale şi va face închisoare.

“În urma denunţului formulat de poliţist, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Iaşi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, l-au prins în flagrant astăzi, 5 februarie a.c., pe cetăţeanul care a încercat să ofere poliţistului 500 lei pentru a primi o soluţie favorabilă în dosarul penal în care era cercetat. Acţiunea de prindere în flagrant s-a realizat cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI)”, informează, marţi, DGA.

Mituitorului i s-a întocmit dosar penal, fiind pus sub învinuire pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, urmând a fi cercetat în stare de libertate, după ce şi-a recunoscut fapta.

El va face închisoare între 6 luni şi 5 ani pentru dare de mită.

Magda SEVERIN                   

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.