Acces curat în zona transfrontalieră Călăraşi-Silistra

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA, în calitate de coordonator, Primăria Călăraşi, Primăria Silistra, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare COMOTI, Universitatea din RUSE “ANGEL KANCHEV”, în calitate de parteneri, derulează proiectul “Acces curat în zona transfrontalieră Călăraşi-Silistra”. Grupul ţintă este format din administraţii publice locale (din România si Bulgaria), angajati ai operatorilor de transport public local, cetăţenii utilizatori ai transportului public din zona Călăraşi-Silistra.

Obiectivul proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea accesibilităţii în zona transfrontalieră România-Bulgaria, prin promovarea în comun a sistemelor de transport rutiere şi fluviale eficiente energetic.

Proiectul face parte din Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, „Graniţe comune. Soluţii comune” şi este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR).

Valoarea totală a proiectului este de 1.015.176,58 euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă a României şi Bulgariei este în valoare de 131.972,96 euro, iar contribuţia proprie a partenerilor, de  25.785,48 euro.

Autoritatea contractantă din România este Ministerul Dezvoltării Regionale si Administraţiei Publice.

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni, începand din 5 aprilie 2013.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.