Agent şef adjunct de la Brigada Rutieră a Capitalei, prins cu şpaga

Aurel Mihai, agent şef adjunct de poliţie la Brigada Rutieră – Biroul Accidente Uşoare Sector 1, a fost reţinut duminică, în timp ce primea mită 8.000 de euro de la un cercetat penal căruia i-a spus că va interveni la un procuror pentru a dispune o soluţie favorabilă în dosarul pe care acesta îl avea pentru infracţiuni la circulaţia rutieră. Numai că şpăgarul a fost denunţat, iar procurorii l-au reţinut şi prezentat astăzi instanţei, cu propunerea de arestare preventivă, informează Parchetul Tribunalul Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, agentul şef adjunct de poliţie Aurel Mihai a cerut cei 8.000 de euro la începutul lunii noiembrie, promiţându-i persoanei cercetate într-un dosar pentru infracţiuni privind circulaţia rutieră că va da banii procurorului de caz pentru a da o soluţie favorabilă acesteia.

Ulterior, în timpul unei întâlniri care a avut loc la sediul Brigăzii Rutiere – Biroul Accidente Uşoare Sector 1, Aurel Mihai i-a spus aceleiaşi persoane, martor denunţător în cauză, că cei 8.000 de euro ceruţi vor ajunge la procurorul de caz.

Mihai Aurel a fost prins în flagrant, duminică, în timp ce primea 8.000 de euro de la denunţător, se arată în comunicatul de presă remis de Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Judecătorii vor decide astăzi dacă Aurel Mihai va fi arestat preventiv sau va fi cercetat în libertate pentru trafic de influenţă.

La flagrant au participat procurori de la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Serviciul Anticorupţie Bucureşti, acţiunea fiind sprijinită de Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.