Angajat la Permise Auto, prins în flagrant când lua şpagă

Ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) Maramureş, l-au prins în flagrant, luni, în baza ordonanţei de delegare emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, pe un angajat al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Maramureş (atelierul de confectionat plăci de înmatriculare), imediat după ce solicitase şi primise 1.000 de euro, reprezentând prima tranşă din suma totală de 1.900 de euro, de la o persoană căreia îi promisese că îi va intermedia obţinerea frauduloasă a permisului de conducere auto pe teritoriul Ucrainei.

Activităţile investigative efectuate la nivelul Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş au relevat că persoana în cauză este direct implicată în racolarea de persoane interesate în sensul arătat, arată DGA, în comunicatul remis redacţiei.

“În fapt, la data de 30.10.2012, două persoane au sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş că respectivul angajat a solicitat suma de 1.900 de euro, afirmând că, în schimbul acesteia, este în măsură să faciliteze obţinerea frauduloasă a unui permis de conducere valid, cu complicitatea unei alte persoane, pentru unul dintre denunţători, de către autorităţile ucrainene.

Totodată, acesta  le-a precizat denunţătorilor că suma de 1.900 de euro va trebui remisă în două tranşe, respectiv un avans de 1.000 de euro pentru demararea formalităţilor în Ucraina, iar diferenţa de 900 de euro la final, odată cu predarea  permisului de conducere ucrainean”, precizează DGA.

Luni, funcţionarul a cerut unuia dintre denunţători să îl contacteze pe celălalt şi să se prezinte la un bar din Baia Mare, unde acesta îi aştepta însoţit de bărbatul din Sighetu Marmaţiei care trebuia să intermedieze rezolvarea situaţiei.

Echipa compusă din ofiţeri ai DGA a intervenit imediat după ce funcţionarul a primit, cu titlu de avans, suma de 1.000 euro. Cu acest prilej, la faţa locului a fost depistat un bărbat de naţionalitate ucraineană, cu domiciliul în Sighetu Marmaţiei, cu privire la care există indicii că ar fi intermediarul la care se făcuse referire anterior, arată procurorii anticorupţie.

Cele două persoane au fost conduse  la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, unde au fost reţinute pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând ca miercuri să fie prezentate instanţei pentru cu propunerea de arestare preventivă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.