Au vrut să mituiască poliţişti şi merg la puşcărie

Un bucureştean ce conducea maşina fără a avea permis şi cel care îi împrumutase autoturismul au fost prinşi miercuri în flagrant, de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), în timp ce încercau să mituiască doi poliţişti de la Secţia 19, cu 600 de lei, pentru a nu aplica legea, informează Poliţia Capitalei.

Poliţiştii au sesizat DGA, iar în urma denunţului, ofiţerii anticorupţie, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au organizat prinderea în flagrant a celor doi bărbaţi, L.N.C. şi M.L., în timp ce ofereau poliţiştilor E.I.M. şi T.C.C. mita.

Totul s-a întâmplat miercuri, iar acum inculpaţii sunt prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul, respectiv încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Alt şofer, cu permisul suspendat, a fost arestat

Este al doilea caz din această lună când un mituitor este prins în flagrant în urma unei sesizări la DGA de către poliţişti de la Secţia 19. În 10 octombrie, un şofer a fost depistat cu permisul de conducere suspendat, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Sectorul 5. Bărbatul a încercat să-i mituiască pe poliţişti cu 200 de lei pentru ca aceştia să nu aplice măsurile legale în acest caz.

Poliţiştii bucureşteni au refuzat însă banii şi au sesizat DGA, bărbatul fiind reţinut şi arestat preventiv, fiind cercetat pentru dare de mită.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.