Băsescu l-a pensionat pe judecătorul care a tărăgănat procesul lui Voiculescu

Președintele Traian Băsescu a semnat, astăzi, decretul privind pensionarea judecătorului Florică Duță, la Curtea de Apel București, care a solicitat acest lucru la începutul lunii iunie, iar Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a luat act de cererea sa în 18 iunie. Duţă este unul dintre judecătorii care s-a ocupat de apelul făcut de Dan Voiculescu la condamnarea de 5 ani de închisoare în dosarul ICA.

După ce colegul său de complet, Stan Mustăţea, a fost arestat pentru corupţie, Duţă nu a mai vrut să judece dosarul, deşi a analizat cauza timp de 6 luni, în care a acordat 5 amânări.

Pensionarea lui Florică Duță va duce la o nouă amânare a judecării apelului în acest dosar, care are termen pe 1 iulie.

El va trebui înlocuit cu un alt magistrat, iar Voiculescu va mai prinde două amânări până când judecarea apelului său va fi reluată – cel mai probabil în octombrie, deoarece vine vacanţa judecătorească.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

1 COMENTARIU

  1. Da’ pe Basescu nu-l pensioneaza nene nimeni?! Deunazi zicea ca nici usturoi n-a minca nici gura nu-i miroase in ceea ce priveste invirtelile lui frate-sau. Dupa ai a aparut nenea Maior sef la OCHIUL SI TIMPANUL si ne-a marturisit ca SRI l-a informat pina si pe Iliescu de magariile clanului Bercea ,deci ,cu atit mai mult, pe Basescu. Concluzia este ca unul dintre cei doi, adica Maior sau Basescu, mint!Eu cred ca domnul Maior stie sa minta ,dat finnd meseria pe care o practica ,insa nu-l intrrece pe Basescu!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.