Blejnar are interdictie de a parasi tara inca 22 de zile

Sorin Blejnar, fostul sef al ANAF, a primit interdictia de a parasi tara pentru inca 22 de zile, procurorii aducandu-i la cunostinta, marti dimineata, ca i-a fost prelungita masura preventiva. El a fost audiat din nou la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in dosarul in care este cercetat pentru complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat, alaturi de fostul sau sef de cabinet Codrut Marta si de fostul sef al ANV Viorel Comanita.

Sorin Blejnar a stat la DNA aproximativ o jumatate de ora. Fostul sef al ANAF a declarat ca le va cere procurorilor DNA sa ii prezinte probele in cazul acuzatiilor care ii sunt aduse, sustinand in continuare ca este nevinovat si ca isi va demonstra nevinovatia.

In 17 iulie, anchetatorii i-au adus la cunostinta acuzatiile si au dispus masura obligarii de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile. Interdictia a fost mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, care in 23 iulie a respins contestatia fostului sef al ANAF.

Potrivit DNA, fostul sef al ANAF Sorin Blejnar ar fi sprijinit, din mai 2011 pana in iulie 2012, grupul infractional care a initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea de la plata accizelor a unor cantitati de motorina vandute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Constanta Dan Secareanu si alte 7 persoane cercetate in dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, iar fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV) Viorel Comanita si alte doua persoane au primit interdictie de a parasi tara.

In acelasi dosar, au fost emise mandate de arestare in lipsa pentru fostul sef de cabinet al lui Blejnar, Codrut Marta, sotii Radu si Dana Nemes si Mihai Gulea, in timp ce Stefan Puscasu si Ovidiu Ioan Moldovan au primit interdictie de a parasi tara.

Sechestru asiguratoriu

La solicitarea DNA, in iulie a fost instituit sechestru asiguratoriu asupra mai multor bunuri mobile si imobile apartinandu-le lui Blejnar, Marta si Comanita, vizand imobile, terenuri si actiuni.

In cazul lui Sorin Blejnar, masura vizeaza bunuri imobile in Arad, un imobil si un teren din Sectorul 1, Bucuresti, alte actiuni cotate pe piata bursiera cu o valoare aproximativa de 253.158,90 lei, dupa cum rezulta din declaratia de avere a acestuia din 2011. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.