Blejnar se dă victimă politică: Un procuror care participă la raliuri auto alături de premierul Ponta nu are legitimitate

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, susţine că stenogramele apărute în presă nu fac decât să confirme că a respectat legea şi anunţând că ar putea sesiza instituţii internaţionale în acest caz. El acuză, totodată, pe procurorul care a instrumentat dosarul “Motorina” că “este din 2007 participant alături de Victor Ponta  la raliurile auto din Campionatul Naţional al României şi nu are legitimitatea necesară pentru a lansa în spaţiul public teme care pot fi folosite în bătălia politico-electorală”.

Blejnar l-a reclamat în 2010 la CSM pe procurorul Marian Drilea de la Serviciul DIICOT Braşov, acuzându-l de hărţuire, însă Inspecţia Judiciară a apreciat atunci că nu sunt întemeiate acuzaţiile fostului şef al ANAF, astfel că sesizarea a fost clasată.

Sorin Blejnar invită acum mass-media “să analizeze cu atenţie şi obiectivitate toate cele 213 stenograme care se regăsesc la dosarul instrumentat de DIICOT”, pentru a constata că nu are nicio legătură cu dosarul de evaziune fiscală instrumentat.

În presă au apărut fragmente dintr-o discuţie telefonică a fostului şef al Fiscului cu preşedintele Traian Băsescu, interceptată de SRI în dosarul “Motorina”, care însă nu are vreo legătură cu acest caz, ci se referă la recuperarea datoriilor Rompetrol de către statul român. De regulă, convorbirile fără legătură cu cauza sunt distruse de anchetatori după finalizarea dosarului, lucru care nu s-a întâmplat în acest caz.

Tot fără legătură cu dosarul “Motorina”, în care este acuzat fostul şef al ANAF, unele stenograme ale înregistrărilor realizate pentru acest caz apar şi fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, şi soţul său, Dorin Cocoş, vorbind separat cu Sorin Blejnar. Udrea precizează că discuţia cu Blejnar se referea la ajutoarele pentru oamenii din zonele afectate de inundaţii, ea fiind în măsură să îi spună fostului şef al ANAF unde era nevoie de acele ajutoare.

Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a sesizat din oficiu şi face verificări preliminare să vadă dacă procurorul Drilea a respectat procedurile.

Inspecţia judiciară  a fost sesizată în acest caz şi de şeful DIICOT, Codruţ Olaru, în 6 septembrie, pentru faptul că procurorul Marian Drilea – detaşat la Institutul Naţional al Magistraturii, începând cu 1 septembrie – a dat publicităţii rechizitoriul lui Sorin Blejnar înainte ca dosarul să ajungă la instanţă (moment în care acesta devine public-n. red.). (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.